Invata sa faci un aluat pentru tarte

Invata sa faci un aluat pentru tarte
Roxana Gheorghe
Luni, 22.03.2010

Cuprins

De curand, m-am uitat la o emisiune spaniola, in care ne invata cum putem sa preparam desertul lor preferat si anume, tartele. Vazand cat de bine arata, am decis sa incerc sa fac si eu acasa. In urma reusitei mele, am inteles de ce sunt preferatele lor. Pe cat de bine arata, pe atat de bune sunt. Asa ca, nu vreau sa pastrez reteta pentru mine, ci o sa iti arat si tie de ce ingrediente ai nevoie pentru un aluat de tarte si cum se prepara acesta.

Ingrediente:

250 g faina
2 galbenusuri
un ou intreg
100 g unt sau margarina
50 g zahar
50 ml smantana sau lapte
un varf cutit sare
vanilie

Mod de preparare:

Freci intr-un castron untul cu zaharul pana cand se inmoaie si se omogenizeaza. Apoi, adaugi galbenusurile si oul intreg, sarea, aroma, smantana sau laptele si, la urma, faina. Amesteci bine, dar fara sa framanti. Aluatul se tine 30 de minute la rece, ca sa se intareasca grasimea, apoi il intinzi in foaie de 3 - 4 mm grosime si il tai rondele, calculate sa fie suficient de mari, ca sa imbrace bine formele pana sus. Apoi, vei taia partea care trece peste forma de tarta. Dupa acest disc se va taia aluatul, care il vei aseza in formele bine unse cu grasime solida si tapetate cu faina, presandu-se putin cu degetele ca sa ia forma ondulata. Cu furculita se face o intepatura in aluat, la baza formei, pe unde va iesi aerul, ca aluatul sa nu se ridice in basici.

aluat pentru tarte

Coci tartele la foc mijlociu timp de 20 de minute (cuptorul incalzit dinainte la foc mijlociu).
Le scoti calde din forme si le asezi pe un platou unele langa altele.

aluat pentru tarte

Acest aluat pentru tarte, dupa ce se va raci, il vei umple cu fructe, crema sau frisca. Daca nu vrei sa il umpli, il poti pastra 3 - 4 saptamani in cutie de carton.

Vezi si
Ciocolata albă: 3 motive să o alegi
Ciocolata albă: 3 motive să o alegi
Raluca Margean | Luni, 22.03.2010
Castane de apă: beneficii și mod de consum
Castane de apă: beneficii și mod de consum
Raluca Margean | Luni, 22.03.2010
Articolul urmator »
Risipa alimentară: ce efecte are și cum o poți combate
Risipa alimentară: ce efecte are și cum o poți combate
Raluca Margean | Miercuri, 29.01.2025
Incepe quiz
Quiz: Din ce "aluat" este făcut sufletul tău pereche?
Quiz: Din ce "aluat" este făcut sufletul tău pereche?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2.7 (9)
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Sirop de curmale: beneficii și utilizări
Raluca Margean | Duminică, 06.10.2024
Cele mai bune condimente pentru pui
Raluca Margean | Sâmbătă, 24.08.2024
Somon la airfryer: 4 rețete pe care să le încerci
Raluca Margean | Sâmbătă, 17.08.2024

Ne găsești pe

top 5 divahair.ro - culinar

  1. Ciuperci portobello: beneficii și idei de retete (323 vizite)