Rețete delicioase
Înapoi la
Nu Skin

Cele mai ingenioase retete de aluat de paine

Ana Maria Stroe

Esti de acord cu mine cand iti spun ca nimic nu se compara cu painica facuta in casa? Daca da, probabil esti una dintre persoanele care face paine de casa ori de cate ori are ocazia. Ei bine, pentru tine m-am gandit sa iti mai diversific putin retele. De ce? Pentru ca mai buna decat o painica de casa, este o painica de casa cu cateva idei noi. Hai sa incercam retete noi de aluat de paine.

Imbunatateste traditia cu aceste retete de aluat de paine

Iti propun sa incercam o noua retete de aluat, cu dovlecei. Daca nu ai mai auzit de asa ceva pana acum, ti se poate parea ciudat, dar vei vedea ca este foarte gustoasa aceasta paine.

Ingrediente:

600 gr faina
100 ml apa
200 ml lapte
Doi dovlecei
25 gr drojdie
100 ml ulei
50 gr cascaval

Incepi prin a pregati dovleceii. Spala-i bine si curata-i , dupa care taie-i in feliute subtiri. Intr-o tigaie toarna ulei si pune dovleceii la prajit. Nu ii lasa se se prajeasca foarte tare, ci doar rumeneste-i putin. Da apoi dovleceii la o parte si apoi ocupa-te de aluat. Pune drojdia intr-un castronel cu putina sare si putin zahar, dupa care adauga si putin ulei in care au fost prajiti dovleceii. Freaca drojdia pana cand obtii o pasta. Intr-un castron mare pune faina, iar la mijloc fa un mic santulet in care sa torni drojdia. Adauga si dovleceii si amesteca.  Adauga apoi treptat apa si laptele si framanta aluatul. Cand obtii o coca moale, dar care nu se mai lipeste de mana, poti da forma painii si o poti tine 20 de minute la crescut. Dupa aceasta pune-o intr-o tava tapetata cu faina si da-o la cuptor.  Tine-o la cuptor 20 de minute, la un foc nu foarte mare.

Reteta aluat

Reteta de aluat de paine cu busuioc

Daca deja iti este cunoscuta reteta de mai sus, nu este nimic. Iata o noua idee. Incearca o reteta de aluat de paine cu busuioc. Personal consider ca este una dintre cele mai bune retete de aluat. Insa tu vei decide, in final, acest lucru. Cantitatile de ingredient sunt aceleasi ca la reteta anterioara. Tot ce trebuie sa faci este sa elimini dovleceii si sa adaugi doua linguri de busuioc si una de piper. Combinatia de aluat cu acea aroma de piper si busuioc este una excelenta.

Retete aluat

Asadar, dupa ce ai pregatit faina, ai pus o lingurita de sare, una de piper si drojdia frecata cu putin zahar, presara si busuiocul si adauga apa si laptele. Framanta bine aluatul dupa care lasa-l la dospit si apoi da-l la cuptor 20 de minute la foc mediu.

Iata doua retete de aluat de paine care iti vor placea cu siguranta. Bineinteles ca, poti jongla cu multe ingrediente si poti chiar tu sa inventezi propria reteta pentru aluat de painica de casa.

Reteta aluat

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1.1 (15)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    LIKE si intra in universul divelor!