Rețete delicioase
Înapoi la
Nu Skin

Reteta pentru turta de malai

Andreea Gluh, redactor

Romanii folosesc malaiul pentru a prepara o multime de bunatati, mamaliga, bulzul si pestele prajit fiind doar cateva dintre ele. Astazi, insa, o sa iti propunem sa pregatesti un alt inlocuitor pentru paine, care are un gust deosebit: turta de malai. Reteta este simpla, iar la final, te vei bucura de gustul deosebit al acestui preparat tipic romanesc.

Iata ce pasi trebuie sa urmezi pentru a pregati turta de malai! 

Turta de malai - o reteta pentru un cos cu merinde traditionale

Inainte de toate, trebuie sa tii la indemana cateva ingrediente-cheie:


- 1 kg de porumb;

- 300 gr de faina de grau 000;

- 800 ml de lapte;

- putina sare, dupa gust.

 

Modalitatea de preparare este foarte simpla:

Tot ce trebuie sa faci este sa pui laptele la fiert, la foc mic, adaugand in el si sarea. Apoi, amesteca malaiul cu faina de grau si toarna-le in ploaie in vasul cu lapte. Amesteca in continuu, pana cand compozitia se ingroasa, apoi pune-o intr-o tava unsa cu putin ulei. Lasa totul la cuptor, la o temperatura de 180 de grade, pana cand la suprafata se formeaza o pojghita aurie. Apoi, poti scoate turta de malai din cuptor, pentru a o portiona.

Pofta buna! 

Turta de malai merge de minune alaturi de cateva linguri de smantana si putina branza de burduf, dar si impreuna cu traditionalele sarmale, inlocuind mamaliga de care probabil deja te-ai plictisit.

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.7 (4)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    LIKE si intra in universul divelor!