Rețete delicioase
Adevarata Stare de Bine
Nu Skin
YOUNG&BEAUTIFUL

Gustari festive din bucataria japoneza

Luni, 26.04.2010
de Ana Maria Stroe

Trebuie sa recunosc faptul ca pe mine intotdeauna m-a intrigat bucataria japoneza. Este practic uimitoare. Multe dintre retete nici nu pot fi preparate fara cateva dintre ingredientele lor specifice, ceea ce face ca mancarea japoneza sa fie si mai apreciata mai ales, aici, in Romania. Astazi in schimb iti voi oferi o idee pentru gustari festive, deoarece nu se poate sa nu te intreci pe tine atunci cand apelezi la traditia japoneza. Haide sa preparam impreuna sushi pentru un aperitiv festiv greu de uitat.

Aperitiv festiv si traditie orientala

Nu este foarte greu sa prepari un asemenea aperitiv festiv. Vei vedea ca reteta pentru sushi este una dintre cele mai usoare, cat timp ai ingredientele potrivite langa tine.

Ingrediente:

200 gr orez
2,5 linguri otet
3 linguri zahar (de preferat farin)
O lingurita sare
3 foi sushi nori (acea alga speciala folosita pentru sushi, care poate fi gasita in comert)
O conserva somon in ulei
Un castravete

Mai intai trebuie sa te ocupi de orez. Este bine sa iei acel tip de orez pe care il folosesc ei. Este un orez cu boaba mai lunga decat cel romanesc. Pune la fiert o oala cu apa, aproximativ 300 ml si pune orezul sa fiarba. Lasa orezul sa fiarba pe foc aproximativ 15 minute dupa care stringe focul si acopera oala cu un capac si lasa orezul sa se umfla inca 10 minute.

Aperitiv festiv

Gustari festive dupa traditia japoneza

Separat te poti ocupa de celelalte ingrediente pentru un sushi care va trona printre gustarile tale festive. Otetul va fi pus intr-o cratita cu zaharul si sarea. Pune cratita pe foc pana cand ambele se vor topi in totalitate. Daca ai zahar farin, acest lucru nu o sa dureze foarte mult. Mesteca in otet din cand in cand pentru a verifica daca se mai simt granulele de zahar. Cand acestea s-au topit in totalitate, toarna otetul peste orez si amesteca totul bine. Lasa-l 5 minute pentru a isi lua gustul.

Foile de sushi nori trebuie intinse pe o bucata de material sau, pe o folie de aluminiu, daca ai asa ceva la indemana. Intinde orezul pe fiecare dintre foi, iar pe o latura pune somonul si cateva fasii de castravete. Ruleaza apoi foaia dezlipind treptat aluminiul pe masura ce rulezi.

Sushi se servste rece si este un aperitiv festiv foarte sofisticat. Oricine va servi asa ceva printre gustarile sale festive va reusi sa starneasca invidia oricarei gospodine. Nu trebuie sa te nasti in Japonia pentru a te bucura de specilaitatile ei traditionale. Ingredientele potrivite vor face treaba.

Gustari festive

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1.6 (175)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    top 5 divahair.ro

    • vizionate
    • votate
    • discutate
    1. O rețetă orientală delicioasă: sambusek cu spanac (71 vizite)
    1. O rețetă orientală delicioasă: sambusek cu spanac (0 comentarii)

    Ai nevoie de un SFAT?

    Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

    întreabă

    LIKE si intra in universul divelor!