Rețete delicioase
Adevarata Stare de Bine
Nu Skin
YOUNG&BEAUTIFUL

Sa pregatim impreuna aperitive italienesti pentru un festin squisito!

Joi, 04.03.2010

Italienii sunt printre gurmanzii Europei. Mancarurile savuroase au fost amprenta Imperiului Roman iar noi inca ne putem bucura de deliciul aperitivelor italienesti pentru un inceput usor si sanatos de festin gastronomic.

Incearca aceste 2 retete de aperitive italienesti pentru o noua experienta culinara; alege si un fel principal in acelasi stil si vei simti cum gustul tipic al acestor mancaruri iti vor schimba asteptarile cu privire la gust, estetica si aroma!

Buon appetito!

Aperitive italienesti cu vanata

Pentru acest aperitiv, ai nevoie de urmatoarele ingrediente:

Aperitive italienesti- o vanata mare
- 3 linguri de ulei de masline
- 2 linguri de otet balsamic
- 2 catei de usturoi, maruntiti
- un varf de oregano
- sare si piper negru proaspat macinat
- rosii  feliate
- bilute de mozarella
- frunze proaspete de busuioc
- seminte de pin
- sos pesto - optional

Instructiuni:

1. Incalzeste gratarul pentru a incepe pregatirea unuia dintre cele mai simple aperitive italienesti,  o reteta vegetariana si delicioasa.
2. Cand gratarul s-a incalzit, feliaza vanata pe lungime in bucati de grosime de 1 cm. Intr-un bol mic, amesteca cu un tel uleiul de masline, busuiocul, otetul balsamic, usturoiul, verdeturile, sarea si piperul. Unge ambele parti ale vinetei cu amestecul de ulei si otet.
3. Pune vanata pe gratarul fierbinte. Prajeste timp de 15-20 de minute, intorcand-o o data.
4. Incepe aranjamentul acestor aperitive italienesti punand peste o felie de vanata un un prim strat de busuioc proaspat, o felie de rosie si o biluta de mozarella proaspata. Stropeste cu ulei de masline si garniseste cu seminte de pin. 

Pizzata italieneasca

Aperitive italienestiOfera o noua interpretare retetelor de aperitive italienesti; alege aceasta idee simplificata de pizza, pentru care ai nevoie de urmatoarele ingrediente

- 2 turte pita sau tortilla din faina integrala, de dimensiuni medii
- un sfert de cana de pasta de rosii uscate la soare sau de masline (numita "tapenade")
- jumatate de cana de rosii cherry taiate in felii subtiri
- un sfert de cana plina cu bilute de mozarella (numite "bocconcini"), fiecare taiate in 3 felii sau un sfert de cana de parmezan
- 100 g de felii subtiri de prosciutto, taiate in bucatele
- 3 linguri de busuioc taiat

Cu cateva ore inainte de a servi aceste aperitive italienesti, pune cele 2 turte pe o farfurie mare. Intinde jumatate din toppinguri pe fiecare dintre turte, incepand cu sosurile (tapenade). Incheie alternand feliile de rosii cu cele de mozarella. Presara prosciutto deasupra. Acopera si pune la frigider.

Incalzeste cuptorul. Pune pizzatele pe o foaie de copt sau intr-o tava de pizza. Coace timp de 8-10 minute pana cand branza s-a topit si pizzatele sunt crocante. Presara cu busuioc. Taie fiecare turta in 8 triunghiuri pentru a-i da si mai mult aspectul de pizza. Deliciul este gata de a fi savurat!

Delecteaza-te cu aceste aperitive italienesti pentru o noua dimensiune culinara! O data ce ai inceput sa gatesti italieneste, microbul te-a prins. Asa ca...Non dimenticare il vino!


Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1.5 (74)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    Ai nevoie de un SFAT?

    Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

    întreabă

    LIKE si intra in universul divelor!