Rețete delicioase
Adevarata Stare de Bine
Nu Skin
YOUNG&BEAUTIFUL

Cauti o provocare culinara? Reinterpreteaza aperitivele cu somon

Miercuri, 03.03.2010

Somonul este prima alegere in momentele in care doresti sa-ti impresionezi oaspetii. Din pacate totusi, marea varietate de aperitive cu somon este nedreptatita culinar, acest aliment magnific fiind limitat la simple tartine, uscate si fade.

Daca iti doresti sa iti demonstrezi originalitatea culinara, fa un pas in lumea gastronomica si demonstreaza ca un aperitiv cu somon poate fi uimitor, racoritor si complex, datorita unui mic efort suplimentar.

Cele doua retete de aperitive cu somon din continuare sunt "importate" de la prieteni din America si cu siguranta va vor face sa reevaluati rolul somonului in alimentatia festiva.

Rulada cu somon

Pentru acest aperitiv cu somon, vei avea nevoie de urmatoarele ingrediente:

Aperitiv cu somon

  • o jumatate de cana de faina
  • o cana de lapte
  • 1 lingura de marar proaspat sau uscat, tocat marunt
  • 2 linguri de unt sau margarina topita
  • un varf de sare
  • 4 oua
  • 3 cepe verzi, maruntite (3 linguri)
  • o cana de somon afumat maruntit
  • o cana si jumatate de branza
  • o cana de spanac proaspat, taiat marunt

Mod de preparare:

  1. Incalzeste cuptorul. Intinde o folie de aliminiu intr-o tava de dimensiuni medii. Unge folia cu generozitate.
  2. Amesteca faina, laptele, mararul, untul, sarea, ouale si cepele pana cand se obtine un amestec omogen. Toarna amestecul in tava. Presara cu somon. Coace fara sa acoperi timp de 15-18 minute sau pana cand ouale s-au copt.
  3. Presara imeadiat deasupra branza si spanacul. Ruleaza, incepand cu un capat mai ingust, folosind folia din tava pentru a ridicica si rula. Taie in felii diagonale aperitivul cu somon si aranjeaza-le pe un platou. 

Pateuri de somon cu sos de marar

Aceasta reteta va fi un succes garantat. Este usoara si savuroasa, ideala pentru orice fel de masa festiva.

Aperitive somon

Ingrediente:

  • jumatate de cana de marar proaspat, tocat
  • o treime de cana de ulei de masline
  • un sfert de cana de alune maruntite
  • un sfert de cana de suc proaspat de limeta
  • un catel de usturoi
  • o lingura de mustar Dijon
  • 2/3 cana de parmezan
  • sare si piper, dupa gust
  • 300 g de file de somon
  • o cutie de blat de pizza
  • ramurele de marar

Preparare:

  1. Incalzeste cuptorul. Amesteca intr-un blender mararul tocat, uleiul, alunele, sucul de limeta, usturoiul, mustarul, jumatate din cana de branza, sare si piper. Acopera si amesteca pana cand devine o pasta fina.
  2. Daca somonul are oase sau piele, indepartati-le; clateste file-ul si usuca-l cu un prosop de hartie. Taie somonul in cubulete.
  3. Pe planseta de lucur, ruleaza o bucata de blat de pizza. Taie astfel incat sa obtii 12 dreptunghiuri.
  4. Adauga cu lingura un strat de amestec de marar in centrul fiecarei drepturi si pune deasupra un cub de somon. Aduna cele 4 colturi ale fiecarui dreptunghi deasupra umpluturii, astfel incat sa ramana mici deschizaturi pentru a ventila aburul. Pune pateurile pe e o foaie de copt la distanta unul de celelalt.
  5. Coace timp de 20-25 de minute pana cand devin aurii.
  6. Aseaza pateurile pe farfurie si toarna restul de sos pesto pentru un aranjament apetisant de aperitive cu somon.

Aceste retete de aperitive cu somon dau o noua interpretare clasicelor tartine cu somon pentru arome neasteptate si asocieri racoritoare. Ideale pentru orice ocazie, aceste aperitive cu somon transforma orice ocazie intr-un festion. Ramane doar sa savurezi si sa apreciezi simplitatea lor!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1.7 (49)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    Ai nevoie de un SFAT?

    Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

    întreabă

    LIKE si intra in universul divelor!