Aperitivul ideal - Barcute si flori din foietaj
Am avut acest aperitiv minunat pe masa de Craciun si a fost foarte apreciat. Nu este o reteta speciala pentru aceasta sarbatoare asa ca o poti incerca oricand doresti.
Ingrediente 14 bucati:
2 foi aluat foietat
600 gr rosii cherry
50 gr ulei de masline
30 gr amidon porumb
busuioc
mozzarella
masline
ansoa
sare
Eu am facut o tava de floricele si una de barcute.
Taiem rosiile in jumatati, le curatam samburii si le lasam pe un gratar sa piarda apa de vegetatie pentru 15-30 minute.
Amestecam rosiile cu amidonul (amidonul impiedica aluatul sa devina umed), uleiul de masline, busuiocul tocat marunt si sare dupa gust.
Taiem aluatul foietat cu o forma si le asezam in tava usor unsa cu ulei de masline.
Intepam fundul fiecarei forme cu o furculita si le umplem cu mixul de rosii.
Introducem tava in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 15 minute. Dupa 15 minute scoatem tava, adaugam mozzarella taiata in cubulete mici si le mai lasam la copt pentru inca 4-5 minute.
Cu al doilea aluat foietat am facut niste barcute. Am taiat aluatul, am pus formele in tava usor unsa cu ulei de masline si le-am intepat.
Le-am umplut cu mixul de rosii plus cateva feliute de ansoa si masline.
Le-am copt la 180 grade pentru 15 minute dupa care am adaugat mozzarella si le-am mai lasat 4-5 minute,
Se servesc calde si cu mare pofta pentru ca sunt delicioase!
Aceasta reteta ti-a fost oferita de http://adamache-laura.blogspot.com .