Chiftele de cartofi cu branza
Miercuri, 22.07.2015
Cuprins
Chiftelele de cartofi sunt ideale pentru a reprezenta ceea ce americanii numesc „comfort food" - mancaruri traditionale, care starnesc nostalgii si amintiri placute si care iti aduc un pic de liniste in momentele dificile. Indiferent de forma sau de reteta, chiftelele de cartofi au un gust aparte asociat inevitabil cu copilaria si aducator de zambete la petrecerile intre prieteni. Pentru o ocazie ca aceasta din urma, dar si pentru serile cand iti doresti sa te rasfeti cu o gustare decadenta, la un film sa un serial bun, iti propunem sa incerci reteta de chiftele de cartofi cu branza.
Chiftele de cartofi cu branza
Unul dintre avantajele mari ale acestei retete consta in faptul ca iti poti face din timp un stoc de chiftelute de cartofi in congelator, astfel incat sa ai mereu la indemana o gustare delicioasa si gata in doar cateva minute.Ai nevoie de:
3 cartofi mari fierti si pisati
1-2 fire de ceapa verde taiata marunt
1 ou
2 linguri de faina
pesmet
sare si piper dupa gust
ulei pentru prajit
ulei de masline
Pentru umplutura: mozzarella taiata in cubulete si busuioc, menta sau oregano maruntite - poti folosi inclusiv un amestec din cele 3.
Mod de preparare:
Caleste ceapa verde pana se inmoaie, apoi adaug-o peste cartofii fierti si pune sare si piper dupa gust. Pune amestecul de cartofi la frigider si lasa-l sa se raceasca bine.
Separat pune cubuletele de mozzarella intr-un bol, stropeste-le cu putin ulei de masline si apoi adauga ierburile tocate marunt. Amesteca pana ce fiecare cubulet de mozzarella a fost invaluit de frunzulite aromate de ierburi.
Dupa ce piureul de cartofi s-a racit, incepe sa formezi chiftelutele cu ajutorul mainilor, adaugand in mijlocul fiecareia cate o bucatica de mozzarella. Dupa ce sunt gata, pune-le ca congelator pentru cel putin 30 de minute.
Bate oul cu ajutorul unei furculite.
Treci fiecare chiftea prin faina, apoi prin ou, apoi prin pesmet. Daca vrei o crusta mai groasa, le poti trece de doua ori prin ou si prin pesmet.
Prajeste chiftelutele in baie de ulei pana ce devin aurii si au capatat o crusta crocanta.
Scoate-le pe un servetel pentru a scapa de uleiul in exces si apoi serveste!
Vei obtine chiftelute moi si cremoase in interior, dar cu o crusta crocanta la exterior, aratoase si gustoase. Ai grija doar sa prepari suficiente pentru ca, te asiguram, se termina incredibil de repede!
Pont: Daca nu ai branza mozzarella la indemana sau pur si simplu nu-ti place, poti folosi orice alt tip de branza sau de cascaval, atata timp cat stii ca se topeste la temperaturi ridicate. Sau poti iesi chiar mai mult in afara retetei si sa umpli chiftelutele cu bucatele de bacon sau ciuperci. Da frau liber imaginatiei!
Pofta mare la chiftelute de cartofi!
Vezi si
Castane de apă: beneficii și mod de consum
Raluca Margean |
Miercuri, 22.07.2015
Maioneză la blender: cea mai rapidă rețetă
Raluca Margean |
Miercuri, 22.07.2015
Ardei umpluți cu varză: cea mai bună rețetă de murături
Andreea Baluteanu |
Miercuri, 22.07.2015