Drob de ciuperci irezistibil, gata in 50 de minute
- Timp de gătire:
- 45-60 minute
- Porții:
- 8-10 porții
- Dificultate:
- Rețete deosebite
- Modalitate de preparare:
- Retețe la cuptor
Cuprins
Caracteristici
- Cele mai bune rețete
- Cină
Drobul de ciuperci este un preparat cu un gust absolut delicios, pe care il poti pregati ori de cate ori vrei sa iesi din tipare sau cand ramai fara idei. In plus, nu necesita mult timp petrecut in bucatarie, fiind nevoie de aproximativ 20 de minute pentru pregatirea ingredientelor. Coacerea dureaza in jur de 30 de minute. Astfel, in mai putin de o ora poti obtine un aperitiv gustos, cu care sa iti impresionezi oaspetii sau familia.
Iata cum pregatesti un delicios drob de ciuperci!
Ingrediente necesare pentru drobul cu ciuperci
- 1 kg de ciuperci;
- 5 oua crude;
- 5 oua fierte;
- 5 legaturi de ceapa verde;
- marar;
- patrunjel;
- sare, piper;
- unt pentru calit.
Cum se prepara drobul de ciuperci
Incepe pregatirea deliciosului drob de ciuperci cu spalarea si taierea principalului ingredient, ciupercile. Pune intr-o tigaie cam o lingura de unt si lasa-l sa se incinga, dupa care adauga ciupercile taiate. Lasa-le sa se caleasca timp de cateva minute si, intre timp, toaca ceapa verde, mararul si patrunjelul. Apoi, bate cele 5 oua crude ca pentru omleta si adauga sarea si piperul. Dupa ce s-au calit ciupercile iar zeama pe care acestea au lasat-o s-a evaporat in totalitate, adauga ceapa, verdeata si ouale batute. Amesteca foarte bine ingredientele pana cand se omogenizeaza. |
Toarna jumatate din compozitia drobului intr-o forma de cozonac tapetata cu hartie de copt, apoi asaza deasupra ei cele 5 oua fierte, pe lungime, si, la final, adauga restul compozitiei. Introdu drobul de ciuperci in cuptorul preincalzit, la foc mediu, timp de 30 de minute.
Il poti servi rece sau cald ca aperitiv, alaturi de branza proaspata, ridichi si ceapa verde.
Pofta buna!