Drob de ciuperci irezistibil, gata in 50 de minute

Timp de gătire:
45-60 minute
Porții:
8-10 porții
Dificultate:
Rețete deosebite
Modalitate de preparare:
Retețe la cuptor
Drob de ciuperci irezistibil, gata in 50 de minute
Adelina Ion
Miercuri, 25.02.2015

Cuprins

Caracteristici

Drobul de ciuperci este un preparat cu un gust absolut delicios, pe care il poti pregati ori de cate ori vrei sa iesi din tipare sau cand ramai fara idei. In plus, nu necesita mult timp petrecut in bucatarie, fiind nevoie de aproximativ 20 de minute pentru pregatirea ingredientelor. Coacerea dureaza in jur de 30 de minute. Astfel, in mai putin de o ora poti obtine un aperitiv gustos, cu care sa iti impresionezi oaspetii sau familia.

Iata cum pregatesti un delicios drob de ciuperci!

Ingrediente necesare pentru drobul cu ciuperci

- 1 kg de ciuperci;

- 5 oua crude;

- 5 oua fierte;

- 5 legaturi de ceapa verde;

- marar;

- patrunjel;

- sare, piper;

- unt pentru calit.

Cum se prepara drobul de ciuperci

Incepe pregatirea deliciosului drob de ciuperci cu spalarea si taierea principalului ingredient, ciupercile. Pune intr-o tigaie cam o lingura de unt si lasa-l sa se incinga, dupa care adauga ciupercile taiate. Lasa-le sa se caleasca timp de cateva minute si, intre timp, toaca ceapa verde, mararul si patrunjelul. Apoi, bate cele 5 oua crude ca pentru omleta si adauga sarea si piperul. Dupa ce s-au calit ciupercile iar zeama pe care acestea au lasat-o s-a evaporat in totalitate, adauga ceapa, verdeata si ouale batute. Amesteca foarte bine ingredientele pana cand se omogenizeaza.

Toarna jumatate din compozitia drobului intr-o forma de cozonac tapetata cu hartie de copt, apoi asaza deasupra ei cele 5 oua fierte, pe lungime, si, la final, adauga restul compozitiei. Introdu drobul de ciuperci in cuptorul preincalzit, la foc mediu, timp de 30 de minute.

Il poti servi rece sau cald ca aperitiv, alaturi de branza proaspata, ridichi si ceapa verde. 

Pofta buna!

Vezi si
Ghebe: beneficii și moduri de consum
Ghebe: beneficii și moduri de consum
Raluca Margean | Miercuri, 25.02.2015
Cușcuș: beneficii și idei de rețete
Cușcuș: beneficii și idei de rețete
Raluca Margean | Miercuri, 25.02.2015
Cea mai bună cremă de vanilie cu unt
Cea mai bună cremă de vanilie cu unt
Andreea Baluteanu | Miercuri, 25.02.2015
Articolul urmator »
6 rețete de mic dejun de încercat dacă ai intoleranță la lactoză
6 rețete de mic dejun de încercat dacă ai intoleranță la lactoză
Raluca Margean | Duminică, 11.08.2024
Incepe quiz
Cum ai muri într-un film horror?
Cum ai muri într-un film horror?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.3 (18)
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Cele mai bune condimente pentru pui
Raluca Margean | Sâmbătă, 24.08.2024
Tartă cu praz: cele mai gustoase rețete
Raluca Margean | Marţi, 30.01.2024

Ne găsești pe