Rețete delicioase
Înapoi la

Placinta din paine cu sunca si branza

Ioana Budeanu

Daca iti doresti un mic dejun sanatos, cu toate grupele alimentare incluse, iti prezint o reteta de budinca  din paine integrala, cu sunca de curcan si branza mozarella, care asortata cu legume proaspete si un ceai de menta sau un suc de portocale iti va da energie pe tot parcursul zilei. Invata sa prepari Pudding cu sunca si branza!

Placinta din paine cu sunca si branza


Ingrediente (3 portii):

- o paine mica integrala, frantuzeasca sau italiana, cu seminte sau nuci

- 3 linguri unt
- 150 g sunca de curcan sau sunca slaba
- 3 oua mari
- 2 cescute de lapte (300 ml)
- 2 cescute de mozarella
- o lingurita mustar (sau seminte de mustar)
- sare, piper alb, chimen, chili


Mod de preparare:

- o tava de cuptor sau diverse forme de placinta se ung cu putin unt
- painea se taie felii, iar acestea se ung cu unt pe o singura parte
- feliile de paine cu unt se taie cubulete si se aseaza pe fundul tavii pentru cuptor sau a formelor de pudding
- deaspura painii se aseaza feliile de sunca
- se presara branza rasa
- intr-un bol mare se amesteca bine ouale, laptele si condimentele
- se toarna acest amestec peste paine, sunca si branza
- tava (formele) se acopera si se lasa la frigider peste noapte (sau cel putin 4 ore)
- a doua zi va trebui sa incalzesti cuptorul la 350 de grade (treapta a 5-a)
- tava cu amestecul de oua si paine se da la cuptor si se coace timp de 45-50 de minute, pana devine maro-aurie
- Placinta iese foarte usor din tava cand este gata!
- se taie felii si se serveste calda

- se poate asocia minunat cu salata verde, rosii, ardei si alte legume sau chiar cu struguri sau mere
- o poti servi un ceai cald sau un suc de portocale.
 
 
 
 
Articolul urmator Pui Tikka Masala - cum faci cel mai bun pui indian

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2.7 (19)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.