Aperitive delicioase pentru platouri delicioase

Aperitive delicioase pentru platouri delicioase
Ana Maria Stroe
De Ana Maria Stroe
Marţi, 20.04.2010

Cuprins

Adauga retetelor tale traditionale de aperitive cateva idei noi. Astfel, vei putea impresiona cu adevarate platouri de aperitive, care sa atraga atentia tuturor celor care se vor aseza macar o data la masa ta. Inveseleste-ti zilele speciale cu niste platouri bogate de aperitive, cu care te vei mandri ori de cate ori vei avea ocazia. Astazi, incearca o reteta de rondele cu sunca.

Platouri delicioase

Rondelele cu sunca sunt niste aperitive foarte usor de preparat care vor da foarte bine pe cateva platouri de aperitive. Vei vedea ca vor fi senzatia serii.

Ingrediente:

500 gr faina
10 gr drojdie
200 ml lapte
500 gr cartofi
250 gr sunca
4 oua
200 gr branza de vaci
Sare, piper, ulei
O lingurita de zahar tos
O legatura patrunjel

Drojdia se va dizolva intr-un castron cu zaharul si laptele. Amesteca pana cand drojdia este dizolvata complet dupa care toarna faina treptat pana cand se va forma un aluat care sa nu se mai lipeasca nici de maini si nici de castron. Lasa aluatul sa creasca. Acum a venit momentul sa te ocupi de umplutura. Cartofii se curata de coaja si se pun la fiert. Dupa ce au fiert, se taie in bucati mici si se pun intr-un castron. Peste ei se pune branza, sunca, patrunjelul tocat, ouale, sarea si piperul. Cartofii se faramiteaza si se amesteca toata compozitia.

Platouri

Aperitive pentru platouri calde

Pe o tava lata se aseaza o foaie intinsa din aluat. Ai grija sa tapetezi tava cu faina inainte. Dupa ce ai intins foaia si ai pus-o pe tava astfel incat sa acopere toata suprafata, pune o parte din umplutura si ruleaza foaia. Sulul de coca cu umplutra va fi dat la cuptor aproximativ 30 de minute. Daca vrei, poti bate un ou pentru a unge ruloul pe deasupra. Dupa ce s-a facut, scoate ruloul si portioneaza-l. Astfel ai obtinut niste ingenioase rulouri pentru platouri de aperitive.

Trebuie sa observi cat de usor este sa faci o impresie buna. Cine spune ca trebuie sa fii bucatar profesionist pentru a pregati niste platouri de aperitive senzationale? Iata ca nu trebuie decat sa iti folosesti putin iamginatia.

 
Platouri 
Vezi si
Maioneză la blender: cea mai rapidă rețetă
Maioneză la blender: cea mai rapidă rețetă
Raluca Margean | Marţi, 20.04.2010
Mâncarea japoneza: principii și beneficii
Mâncarea japoneza: principii și beneficii
Raluca Margean | Marţi, 20.04.2010
10 ceaiuri răcoritoare perfecte pentru vară
10 ceaiuri răcoritoare perfecte pentru vară
Raluca Margean | Marţi, 20.04.2010
Articolul urmator »
Ghebe: beneficii și moduri de consum
Ghebe: beneficii și moduri de consum
Raluca Margean | Luni, 10.06.2024
Incepe quiz
Alege un mic dejun și îți spunem care e sufletul tău pereche!
Alege un mic dejun și îți spunem care e sufletul tău pereche!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1.4 (189)
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Ciocolata albă: 3 motive să o alegi
Raluca Margean | Miercuri, 30.10.2024
Somon la airfryer: 4 rețete pe care să le încerci
Raluca Margean | Sâmbătă, 17.08.2024

Ne găsești pe