Rețete delicioase
Adevarata Stare de Bine
Nu Skin
YOUNG&BEAUTIFUL

Platouri cu aperitive pentru o experienta gastronomica unica

Marţi, 02.03.2010

Platourile cu aperitive sunt solutia ideala pentru a-ti demonstra creativitatea culinara dar si bunul gust estetic. Servite in deschiderea oricarei mese, festive sau nu, platourile cu aperitive au tocmai scopul de a deschide apetitul, de a destinde papilele gustative si de a le pregati pentru festinul gastronomic care le asteapta.

Iti prezint in continuare doua dintre cele mai interesante platouri cu aperitive, ideale pentru a surprinde chiar si cei mai aprigi critici. Nu vei da gres daca vei alege rasfatul cu sunca si branza Brie sau un adevarat deliciu culinar cu o selectie rafinata de biscuiti, prosciutto, sos si alte detalii de "cunoscatoare":

Platouri cu aperitive: rasfat cu sunca si branza Brie

Platouri de aperitive cu sunca si branza

Pentru a-ti rasfata oaspetii cu astfel de platouri de aperitive cu sunca si branza, alege urmatoarele ingrediente:

1/4 kg de sunca slaba (feliata la o grosime de 1-2 cm)
1 bucata de branza cu mucegai albastru (Brie)
un mar mare, feliat
o legatura mare de creson (o planta pe care o vei recunoaste cu siguranta dupa frunzulitele specifice - in engleza este numita "watercress")
scobitori sau "tepuse" din metal sau lemn - le gasiti in orice supermarket

Pregatirea platourilor cu aperitive cu sunca si branza este incredibil de simpla:

1. Taie sunca in cubulete de 1-1.5 cm. Rupe cu grija branza in aproximativ 60 de bucati. Taie feliile de mere in 3.
2. Aliniaza branza, marul, frunzele de creson si sunca pe scobitoare. Aseaza scobitorile "in picioare" pe un platou minimalist, cu partea cu sunca in jos.

Pentru un efect vizual mai puternic, poti presara frunzulite de creson printre aperitive si feliute de rosii cherry sau orice alt sos pentru o estetica deosebita. Poti pregati mai multe platouri de aperitive folosind ingredientele de mai sus si invitatii tai vor fi incantati!

Platouri de aperitive cu sos rosu, crema de ardei si sortimente variate de biscuiti

Un deliciu: sos, crema si biscuiti uscati

 

 

Aceste platouri cu aperitive sunt mereu un succes printre invitatii mei! Un sos cremos de ardei rosu  este combinat cu felii subtiri de prosciutto si biscuiti uscati pentru un platou surprinzator. Adauga fructe uscate si foloseste mai multe tipuri de biscuiti.

Cantitatile mentionate sunt ideale pentru 4 persoane.

Ingrediente:

SOS:

2 linguri de stafide
2 linguri de otet balsamic
3 linguri de branza ricotta semidegresata
2 linguri de patrunjel proaspat tocat
2 linguri de busuioc proaspat tocat
2 linguri de crema de branza cu mai putin de 30% grasimi
3/4 linhura de miere
1 varf de sare
1 ardel rosu copt, clatit si uscat

CREMA

4 rosii, taiate in sferturi si golite de samburi
2 catei de usturoi
1 vanata medie, taiata in cubulete
1/2 dintr-o ceapa medie, curata si taiata in sferturi
1 lingura ulei de masline
un varf de sare
2 linguri de busuioc proaspat tocat
2 linguri de otet balsamic
1/4 linguri de pasta de ansoa

RESTUL INGREDIENTELOR

O varietate de biscuiti uscati
Felii foarte subtiri de prosciutto

Pregatire

Pentru a pregati sosul, amesteca stafidele si cele 2 linguri de otet intr-un vas rezistent la microunde. Prepara la cuptorul de microunde, la putere maxima, timp de 45 de secunde. Lasa sa se odihneasca timp de 10 minute, scurge. Adauga stafidele, riccotta si urmatoarele 6 ingrediente intr-un blender pana cand obtii o consistenta de pasta.

Pentru a pregati crema, amesteca rosiile, usturoiul, vanata si ceapa intr-un vas acoperit cu folie. Stropestecu ulei si sare; amesteca cu grija pentru a combina aromele. Aseaza apoi legumele intr-un singur strat intr-un vas si gateste la 450 de grade timp de 20 de minute sau pana cand coaja legumelor a inceput sa se crape si vanata s-a inumait, amestecand dupa 10 minute. Lasa sa se raceasca si apoi adauga amestecul, cu cele 2 linguri de busuioc, 2 linguri de otet si pasta de ansoa intr-un blender; amesteca pana se combina.

Serveste sosul cu biscuiti si feliile de prosciutto.

Platourile cu aperitive sunt un prilej ideal pentru a fi creativa si nastrusnica. Fa combinatii inedite si rafinate pentru un inceput delicios. Varietatea culinara si diversitatea gusturilor care invaluie papilele gustative le vor da doar un mic indiciu cu privire la rasfatul culinar care va urma.

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1.5 (149)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    Ai nevoie de un SFAT?

    Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

    întreabă

    LIKE si intra in universul divelor!