Rețete delicioase
Înapoi la
Nu Skin

Pufuleti de casa dulci-sarati cu o crusta crocanta delicioasa

Cristina Tarziu
Esti innebunita dupa pufuleti, dar dezamagita de aromele din comert? Iti spunem cum sa-i revolutionezi dupa o reteta ingenioasa de pufuleti de casa cu o crusta cu gust de caramel si o combinatie de dulce si sarat care-ti va face fericite papilele gustative.

Pufuleti de casa caramelizati


Ai nevoie de:

225 g de pufuleti (fie ca-i gasesti sub denumirea de „saltareti" sau un alt nume trasnit, pufuleti precum cei din imaginile de mai jos sunt in orice supermarket)
200 g de unt (nu e o reteta dietetica!)
3 linguri de apa
2 linguri de sirop de porumb (daca nu gasesti sirop de porumb, poti folosi miere, melasa sau sirop de artar)
200 g de zahar

Mod de preparare:

Pune pufuletii intr-un bol mare, cel mai mare pe care-l gasesti. Sau ii poti intinde intr-o tava, pentru a distribui mai usor si uniform topping-ul.
 


Topeste untul intr-o cratita.
 

 
Adauga cele 3 linguri de apa, siropul de porumb si zaharul.
 


Amesteca incontinuu ingredientele pe flacara mica spre medie pana ce siropul capata o culoare aurie. Va dura aproximativ 8-10 minute.
 


Toarna topping-ul peste pufuleti si amesteca-i bine, pana ce sunt toti „imbracati" in crusta delicioasa.
 


Imprastie pufuletii pe doua tavi sau pe hartie de copt intr-un singur strat si lasa-i sa se raceasca. Va dura aproximativ 10 minute pana ce crusta se va intari.
 


Pune pufuletii in boluri (de ce dimensiuni si forme doresti) si serveste-i! Ce nu se mananca (desi e greu de crezut ca va mai ramane ceva) poate fi pastrat in cutiute de plastic, cu capac.
 


Asta e tot! Pofta mare si spor la rontait!

Sursa reteta / foto: jamiecooksitup.net

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1.5 (2)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    LIKE si intra in universul divelor!