Aperitiv usor si delicios: Portofele de pui cu branza

Aperitiv usor si delicios: Portofele de pui cu branza
Ana Maria Stroe
De Ana Maria Stroe
Luni, 19.04.2010

Cuprins

Ai observat obiceiul bucatareselor de a pune pe masa fel de fel de mancaruri tot mai complicate? Este o idee generala formata: cu cat se prepara mancarea mai geu, cu atat va fi mai gustoasa. Ei bine, aceasta este o greseala. Este la fel de usor sa ii incanti pe cei dragi cu niste aperitive simple. De ce? Pentru ca nu trebuie sa fie complicat, ca sa fie pur si simplu delicios. Iata deci, o reteta de aperitive usoare, care te va face sa vrei mai mult.

Aperitive simple: portofele de pui

Pentru a prepara aceasta reteta de aperitive simple, ai nevoie de:

1 file piept de pui mare

4 linguri de faina

200 gr telemea

150 gr sunca de praga

3 linguri de otet

O lingura de mustar

200 ml ulei

2 oua

Sare, piper

Mai intai trebuie sa cureti pipetul de pui de pielita si sa il tai in felii nu mai groase de 4 cm.  Aceste felii vor fi din nou crestate, insa nu de tot, astfel incat sa obtii o deschizatura in care vei pune umplutura. In locul obtinut, vei incepe sa asezi ingredientele pentru a da forma protofelelor tale de pui. Acest lucru il vei face nu inainte de a condimenta putin carnea de pui.

Aperitive simple

Aperitive usoare picante din piept de pui

Momentul in care vei condimenta aperitivele usoare din pui, este momentul in care vei decide cat de picante doresti sa le faci. Daca iti place mancarea mai picanta, poti folosi si putina boia rosie, care nu va strica gustul aperitivelor, dar te va face sa te bucuri de o mancare cu adevarat picanta. Daca nu iti place boiaua, poti sa pui putin sos picant in interiorul portofelului, inainte de a aseza restul ingredientelor.

Revenim deci la umplerea portofelelor. Taie branza in atatea felii cate sunt necesare pentru a pune in fiecare dintre portofele. Fa acelasi lucru si cu sunca de praga. Ia apoi fiecare portofel in parte si aseaza o felie de telemea si una de sunca de praga. Fiecare dintre portofele va fi prins cu o scobitoare pentru a nu se desface in timpul prajirii. Pune apoi faina intr-un castron si tavaleste bine aperitivele tale simple, pe care apoi le vei pune in tigaie la prajit. Dupa ce s-au rumenit bine pe ambele parti, te vei putea bucurea de niste aperitive foarte usoare, gustoase si, de ce nu, picante?

Iata deci reteta noastra de aperitive usoare din piept de pui cu branza si sunca de praga. Ca orice mancare ce contine o astfel de combinatie, si aceasta va fi nu numai o reteta de aperitive simple, dar si o reteta de aperitive pur si simplu delicioase.

Aperitive usoare
Vezi si
Cele mai bune rețete cu flori de salcâm
Cele mai bune rețete cu flori de salcâm
Raluca Margean | Luni, 19.04.2010
Mâncarea japoneza: principii și beneficii
Mâncarea japoneza: principii și beneficii
Raluca Margean | Luni, 19.04.2010
Articolul urmator »
Cea mai bună cremă de vanilie cu unt
Cea mai bună cremă de vanilie cu unt
Andreea Baluteanu | Vineri, 19.07.2024
Incepe quiz
Stii sa pui barbatii pe jar?
Stii sa pui barbatii pe jar?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1.2 (198)
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Maioneză la blender: cea mai rapidă rețetă
Raluca Margean | Luni, 24.06.2024
Ghebe: beneficii și moduri de consum
Raluca Margean | Luni, 10.06.2024
Cum faci acasă cea mai sănătoasă rețetă de tofu
Raluca Margean | Duminică, 26.05.2024
gurmandul (anonim)
4 mai 2010 12:12

ce faci cu otetul, mustarul si ouale?

Ne găsești pe