Rețete delicioase
Înapoi la

Quiche cu spanac si branza Cheddar

Quiche cu spanac si branza Cheddar

Andreea Gluh, redactor

Vrei sa incerci o gustare delicioasa, insa nu ai nicio idee? Poate ca s-au anuntat si cativa musafiri la masa si esti in criza de timp? Nu intra in panica, te ajutam noi! Astazi, te vom invata cum se prepara minunatul quiche cu spanac si branza Cheddar, un fel de mancare ce va deveni vedeta pranzului in familie, cand poate fi consumat drept aperitiv, dar si regele gustarilor, avand in vedere faptul ca este atat de satios.

Iata cum se prepara un quiche cu spanac si branza Cheddar!

Quiche cu spanac si branza Cheddar - un evantai de arome intr-un singur preparat

Mai intai, trebuie sa scoti din camara si din frigider cateva ingrediente:

- 120 gr de unt;

- 300 gr de spanac fiert, scurs si tocat;

- o ceapa mica, tocata marunt;

- 3 catei de usturoi, tocati marunt;

- 200 gr de ciuperci fierte si scurse de lichid, apoi tocate;

- 200 gr de branza Cheddar, rasa;

- 4 oua, batute;

- 200 ml de lapte;

- sare si piper dupa gust.

Pentru aluat, ai nevoie de:

- 250 gr de faina;

- 3 linguri de ulei de masline;

- 100 ml de apa rece;

- un varf de cutit de sare.

De asemenea, iti trebuie si o forma de tarta.

Modalitatea de preparare este urmatoarea:

Preincalzeste cuptorul la 190 de grade Celsius, apoi,intr-un bol, amesteca faina cu sarea. Separat, combina apa cu uleiul si amesteca-le si pe ele, astfel incat apoi sa le poti turna peste mixul uscat. Omogenizeaza aluatul, iar daca vezi ca nu are o consistenta potrivita pentru a putea fi intins sub forma unei foi, mai adauga faina sau apa, in functie de necesitati. Dupa aceea, intinde-l in forma de tarta unsa cu ulei, astfel incat sa se muleze pe marginile acesteia.

Odata preparat aluatul pentru quiche-ul cu spanac, este timpul sa te ocupi de umplutura. Asadar, topeste untul intr-o tigaie, la foc mic. Soteaza usturoiul si ceapa vreme de 5-7 minute, pana cand isi schimba culoarea. Apoi, adauga in tigaie spanacul, ciupercile tocate si 100 gr de branza Cheddar. Asezoneaza cu sare si piper si amesteca-le bine, lasandu-le la foc timp de 2-3 minute, pentru ca aromele sa se intrepatrunda. Dupa aceea, pune in aluatul din forma de tarta mixul de legume preparat anterior. Apoi, intr-un bol, bate ouale si laptele, condimenteaza cu sare si piper si toarna pe deasupra, astfel incat sa obtii viitoarea crusta a quiche-ului. 

Pune preparatul la cuptor timp de 15 minute, dupa care presara pe deasupra restul de branza Cheddar rasa. Dupa aceea, lasa quiche-ul la foc mic inca 30-40 de minute, pana cand s-a copt toata compozitia. Scoate-l din cuptor si asteapta cel putin 10 minute inainte de a-l servi.

Pofta buna!

Dupa cum vezi, quiche-ul cu spanac si branza Cheddar nu este greu de preparat. Iti garantam ca gustul sau te va face sa il pregatesti ori de cate ori vei organiza o masa festiva.

Sursa foto: onceuponachef.com 

Articolul urmator
Tartă cu praz: cele mai gustoase rețete
Tartă cu praz: cele mai gustoase rețete

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1.7 (4)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.