Rețete delicioase
Adevarata Stare de Bine
Nu Skin

Avocado umplut cu carne de pui

Luni, 18.02.2019
de Elena Perescu
Timp de gătire:
15-30 minute
Porții:
1-2 porții
Dificultate:
Rețete ușoare
Modalitate de preparare:
Retețe la cuptor
Calorii:
200
Avocado umplut cu carne de pui

Caracteristici

Ai poftă de ceva super delicios, extrem de sănătos și care să nu te țină foarte mult timp în fața aragazului? Ai mânca avocado non stop? Învață să faci această rețetă ușoară și rapidă, din ingrediente pe care le găsești cu ușurință la orice magazin. O masă completă, gustoasă și extrem de aspectuoasă, pe care o faci cât ai clipi de repede!

Ingrediente necesare pentru avocado umplut cu carne de pui:

  • 4 bucăţi de avocado - tăiate în jumătate
  • 2 bucăţi de piept de pui - fierte şi tocate, de preferat
  • 115 grame de cremă de brânză
  • 80 grame de combinație de legume: roşii tocate, boabe de porumb, ridichi, ardei roșu, ceapă verde etc.
  • un sfert de linguriță de sare
  • un sfert de linguriță de piper negru măcinat
  • un vârf de cuțit de piper roşu
  • 45 grame de parmezan ras (sau mai mult, după gust), opțional

Metoda de preparare pentru avocado umplut cu carne de pui:

  1. Preîncălzeşte cuptorul la 200 grade Celsius.
  2. Scobeşte miezul fiecărei jumătăţi de avocado(sau doar o parte din el) şi pune-l într-un bol. Adaugă carnea de pui, crema de brânză, legumele tocate, sarea, piperul şi ardeiul iute şi mixează-le ușor.
  3. Cu o linguriţă, umple cu acest amestec jumătăţile de avocado scobite şi presară deasupra o cantitate generoasă de parmezan ras.
  4. Pune jumătățile de avocado umplute într- tavă care nu lipește, cu fața în sus, pentru a rămâne stabile, și coace-le cel mult 8-10 minute în cuptorul preîncălzit, până ce se topește brânza rasă.

Timpul de coacere și aroma preparatului vor fi diferite în funcție de felul în care este gătită carnea de pui - la grătar, prăjită sau tocată crudă.

O alternativă la fel de apetisantă pentru avocado umplut cu carne de pui

  • Dacă doreşti, poţi înlocui carnea de pui cu 170 grame de carne de crab (bine stoarsă, dacă foloseşti carne din conservă), amestecată cu 1 lingură de ceapă verde.
  • Cu amestecul rămas poţi umple câteva roșii sau ardei scobiţi de miez, pe care le vei găti în același mod.

Sfat util:

Atunci când gătești preparatele la cuptor folosește folie de aluminiu. Aceasta asigură gătirea lor uniformă, le păstrează mai suculente, iar după ce se consumă o parte din ele menține proaspete resturile rămase; în plus, curățarea tăvii devine mai ușoară.

Surse foto: iStock

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.4 (5)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    Ai nevoie de un SFAT?

    Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

    întreabă

    LIKE si intra in universul divelor!