Rețete delicioase
Înapoi la
Nu Skin

Cum sa faci granita cu pepene rosu

Cristina Tarziu
Granita este un desert racoritor nascut in Sicilia si acum raspandit si iubit in intreaga Italie, realizat din ingrediente simple si mereu la indemana: apa, zahar sau miere, siropuri sau fructe. Textura „perfecta" pentru granita difera de la regiune la regiune, incepand de la foarte fina (aproape ca un sorbet) - preparata in aparatele de facut inghetata, pana la granita cu bucatele mari de gheata, amestecata doar ocazional cu o furculita pentru a sparge cristalele.

Daca ajungi in Sicilia, in Messina vei servi granita cu cafea, in Catania granita cu migdale, iar la micul dejun te poti racori cu granita cu briosa. Granita e un desert minunat, racoritor si revigorant, pe care azi iti propunem sa il prepari din poate cel mai iubit fruct al verii: pepenele rosu.

Granita de pepene rosu


Ai nevoie de:

O felie mare de pepene rosu taiat in cubulete (ai grija sa ii scoti si semintele)

3 linguri de miere (daca renunti complet la miere, vei servi la desert o gustare rece cu un numar de calorii apropiat de 0!)

1 lingura de lime

Mod de preparare:

Pune toate ingredientele intr-un blender si mixeaza pana obtii un piure. Pune-l intr-o tava si las-o la congelator pentru o ora. Scoate tava din congelator si cu ajutorul unei furculite sparge cristalele de gheata, apoi pune-o la loc pentru inca 3 ore.

Pune granita in cupe si orneaza-o cu frunze de menta sau busuioc si feliute de lime. Asta e tot!

Daca ai masina de inghetata poti prepara in ea granita, pentru o textura mai fina.

Indiferent ce textura sau modalitate de servire preferi, granita de pepene rosu trebuie sa-si faca loc in meniul tau de vara!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1 (1)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    LIKE si intra in universul divelor!