Daca ajungi in Sicilia, in Messina vei servi granita cu cafea, in Catania granita cu migdale, iar la micul dejun te poti racori cu granita cu briosa. Granita e un desert minunat, racoritor si revigorant, pe care azi iti propunem sa il prepari din poate cel mai iubit fruct al verii: pepenele rosu.
Granita de pepene rosu
Ai nevoie de:
O felie mare de pepene rosu taiat in cubulete (ai grija sa ii scoti si semintele)
3 linguri de miere (daca renunti complet la miere, vei servi la desert o gustare rece cu un numar de calorii apropiat de 0!)
1 lingura de lime
Mod de preparare:
Pune toate ingredientele intr-un blender si mixeaza pana obtii un piure. Pune-l intr-o tava si las-o la congelator pentru o ora. Scoate tava din congelator si cu ajutorul unei furculite sparge cristalele de gheata, apoi pune-o la loc pentru inca 3 ore.
Pune granita in cupe si orneaza-o cu frunze de menta sau busuioc si feliute de lime. Asta e tot!
Daca ai masina de inghetata poti prepara in ea granita, pentru o textura mai fina.
Indiferent ce textura sau modalitate de servire preferi, granita de pepene rosu trebuie sa-si faca loc in meniul tau de vara!