Rețete delicioase
Înapoi la
Nu Skin

Cum sa prepari sirop de catina

Alexa Galgau
Catina este o planta minune, plina de acizi grasi esentiali, vitamine si nutrimente, folosita de mii de ani pentru efectele sale benefice asupra corpului. Totusi, fructele provenite de la aceasta planta sunt cele mai apreciate, fiind folosite in diverse preparate, precum uleiul de catina sau siropul de catina.

Iata o reteta britanica traditionala pentru sucul de catina, o bautura cu numeroase beneficii pentru sistemul gastrointestinal si cel cardiovascular.

Ingrediente pentru siropul de catina

- 1 kilogram de fructe de catina
- 2 linguri de sare
- 500 grame de zahar
- 200 ml de apa

Cum se prepara siropul de catina?

Curata fructele de catina, apoi usuca-le si tine-le la congelator timp de 7 zile. Dupa aceea pune fructele intr-o tigaie, impreuna cu sare, care ataca gustul amar. Adu fructele in punctul de fierbere, acopera-le si lasa-le pe foc timp de 20 de minute sau pana se inmoaie.

Dupa ce se racesc, zdrobeste fructele si apoi trece-le printr-un strat dublu de material textil. Stoarce cat mai mult materialul, pentru a obtine cat mai mult suc de catina.

Pune sucul de catina inapoi in tigaie, alaturi de 350 gramde de zahar si adu amestecul in punctul de fierbere. Ajusteaza gustul dupa preferinte si lasa sucul la fiert pana se ingroasa si are textura unui sirop. Lasa siropul la racit, muta-l intr-un recipient si tine-l la frigider.

O varianta simplificata a retetei este ca dupa zdrobirea fructelor sa amesteci sucul de catina cu 500 ml de miere si sa lasi mixtura la macerat in frigider, amestecand-o din cand in cand.

Siropul de catina poate fi folosit ca topping pentru diferite preparate dulci si pentru a aroma deserturile. 

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    LIKE si intra in universul divelor!