Cand eram mica asteptam cu nerabdare ca mama sa aiba musafiri. Stiam eu ca atunci aduce sticla cu bautura cremoasa de care toata lumea se minuna si pe care o lauda. Din cand in cand, imi inmuiam degetul pe furis in paharul mamei si ma bucuram de gustul dulceag. Mai tarziu, aveam sa aflu ca bautura cremoasa era de fapt lichior de nuci verzi. Invata alaturi de mine cum sa iti prepari singura o bautura in casa- lichior de nuci!
Lichior de nuci verzi - cremos si delicios!
Ingrediente necesare pentru lichior de nuci verzi: |
Cum iti prepari singura un lichior de nuci?
1. Nucile verzi se taie in sferturi.
2. Se pun intr-o damigeana mare si se adauga alcoolul peste ele impreuna cu un baton de scortisoare si cuisoare.
3. Se inchide bine si se pune la loc umbros in curte. Se lasa cam toata vara (ca sa fie nuciile verzi trebuie sa faci lichiorul la sfarsitul lui iunie, inceputul lui iulie).
4. Nu uita sa mai amesteci fara sa deschizi damigeana. Dupa doua luni, se face un sirop din 500 gr de zahar si 500 ml de apa. Siropul se lasa la racit.
5. Lichiorul se strecoara si nuciile se scot. Peste compozitie se adauga siropul racit.
6. Se pune in sticle si se tine la rece cat se poate de mult. Cu cat este mai batran, cu atat este mai bun (minimum o luna).
E adevarat ca prepararea acestui lichior de nuci este o munca in plus pe termen destul de lung. Totusi, va garantez un gust unic cum nu ati mai intalnit deci efortul va merita din plin!