Rețete delicioase
Adevarata Stare de Bine
Nu Skin
YOUNG&BEAUTIFUL

Cel mai delicios desert pe care l-ai mâncat vreodată: prăjitura Snickers

Luni, 25.11.2019
de Andreea Baluteanu
Timp de gătire:
Peste 60 minute
Porții:
8-10 porții
Dificultate:
Rețete ușoare
Modalitate de preparare:
Retețe la cuptor
La frigider
Cel mai delicios desert pe care l-ai mâncat vreodată: prăjitura Snickers

Caracteristici

Spune-ne sincer: de ce ai nevoie acum, la sfârșit de toamnă, când deadline-urile se adună și febra cumpărăturilor de Crăciun e abia la început? Noi am spune: „un desert care să îți înnebunească papilele gustative și care să te servească nu numai cu o porție atât de necesară de dulce, dar și cu fericire din plin”.

Nu da fuga la magazin după un Snickers, deoarece avem pentru tine o prăjitură homemade chiar mai bună decât cel mai iubit baton cu ciocolată. E cu ciocolată albă, cu glazură de ciocolată neagră și cu un strat decadent de caramel. Ce mai lipseşte? Alunele? Fii pe pace, nu am uitat nici de ele. Descoperă cea mai bună rețetă de desert pe care l-ai mâncat-o vreodată!

Prăjitura Snickers, desertul numărul unu al iernii tale

Nici nu mai contează că afară e frig, că iar ai stat peste program sau că încă o dată mergi la culcare târziu: o singură bucățică din această prăjitură cu gust divin te va face să uiți de orice problemă. E incredibil de bună și îți mărturisim că pe noi ne-a făcut dependente. Bonus: rețeta de prăjitură Snickers de mai jos e și extrem de ușor de preparat, așa că nu ai motive să te plângi că stai prea mult în bucătărie, chinuindu-ți papilele gustative într-o așteptare nesfârșită.

Iată cum prepari prăjitura momentului!

Ingrediente pentru prăjitura Snickers

Pentru blat:

  • 8 albușuri
  • 8 linguri de zahăr
  • 250 g de nucă măcinată
  • 4 linguri de făină
  • 1 linguriță de praf de copt
  • un praf de sare

Pentru crema de ciocolată albă:

  • 250 g de ciocolată albă
  • 2 linguri de ulei

Pentru crema de caramel:

  • 12 linguri de zahăr
  • 250 g de unt
  • 8 gălbenușuri
  • 250 g de alune crude

Pentru glazura de ciocolată neagră:

  • 250 g de ciocolată neagră
  • 2 linguri de ulei

Pentru sosul de caramel sărat:

  • 400 g de zahăr tos
  • 12 linguri de unt nesărat la temperatura camerei
  • 240 g de smântână la temperatura camerei
  • 1 lingură de flori de sare (sau sare de mare)

Opțional, pentru toppingul de Snickers: un baton Snickers tăiat în bucăți mici

Curmă-ți nerăbdarea, trecem acum la treabă!

Modalitate de preparare prăjitura Snickers

 

  1. Începe prin prepararea blatului. Bate albușurile spumă alături de sare și încorporează zahărul. Pune gălbenușurile deoparte, fiindcă îți vor servi la crema de caramel.
  2. Amestecă într-un recipient separat nuca cu făina și praful de copt.
  3. Adaugă mixul de la punctul doi peste albușuri cu ajutorul unui tel, până ce amestecul este uniform.
  4. Unge o tavă cu unt și tapoteaz-o apoi cu făină de copt, pregătind-o pentru minunea ta de blat.
  5. Toarnă compoziția în tavă, nivelează și coace în cuptorul preîncălzit timp de 30 de minute.
  6. Între timp, începe să prepari frostingul de caramel sărat. Topește zahărul până se caramelizează, având grijă să amesteci încontinuu ca să nu se ardă.
  7. Adaugă untul cu grijă, tot deodată, și amestecă folosindu-te de un tel până ce se topește complet.
  8. Dă la o parte de pe foc și adaugă smântâna, de data aceasta puțin câte puțin, și amestecă până ce obții un sos moale și catifelat.
  9. Adaugă sarea și mixează cu telul până la încorporare.
  10. Lasă la răcit timp de 10-15 minute și apoi toarnă într-un borcan de sticlă și pune la frigider.
  11. Este timpul să te apuci de prima cremă, cea de ciocolată albă. Topește la bain-marie ciocolata și uleiul.
  12. Scoate blatul din cuptor și lasă-l să se răcească.
  13. După ce blatul s-a răcit complet, toarnă deasupra stratul de ciocolată albă și pune la frigider timp de 30 de minute.
  14. Prepară între timp crema de caramel. Topește 8 linguri de zahăr până ce se caramelizează.
  15. Adaugă untul și mixează iar până ce este complet încorporat.
  16. Cele patru linguri de zahăr care ți-au rămas vor fi amestecate cu cele 8 gălbenușuri pe care le-ai pus deoparte.
  17. Toarnă preparatul peste cel de unt și zahăr. Adaugă alunele ușor prăjite și pune la foc mic, amestecând încontinuu până ce crema se îngroașă.
  18. Lasă crema să se răcească și apoi toarn-o peste stratul de ciocolată albă de pe blat.
  19. Prepară glazura de ciocolată neagră. Topește la bain-marie ciocolata și uleiul.
  20. Lasă glazura să se răcească și apoi toarn-o peste stratul ademenitor de caramel.
  21. Decorează cu sosul de caramel sărat și, dacă vrei să duci această prăjitură până în rai și înapoi, rupe un baton Snickers în bucățele și presară-l peste prăjitură.

Deși rețeta de prăjitură Snickers pare a avea mulți pași, în realitate este extrem de ușor de preparat. Prăjitura poate fi servită alături de felii de portocală, dacă ți se pare că vei leșina de plăcere de la atât de mult dulce. Nu ne mai rămâne decât să îți urăm „Bon appetit”! Abia așteptăm să ne povestești dacă ai încercat cel mai delicios desert al tuturor timpurilor, prăjitura Snickers, și dacă ești de părere că își merită această titulatură.

Descoperă și rețeta altui desert care te năucește: Cheesecake cu ciocolată Snickers și blat din biscuiți Oreo

Surse foto: iStock, Pexels

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3 (1)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    Ai nevoie de un SFAT?

    Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

    întreabă

    LIKE si intra in universul divelor!