Rețete delicioase
Înapoi la
Nu Skin

Vrei un bors acru? Prepara-ti singura bors de casa!

Alexandra Machitescu

Imi amintesc ca mama acrea mereu ciorba cu bors de casa! Cand eram micuta o intrebam mereu ce e in borcanul de langa soba si ea imi raspundea ca e secretul ei magic. Chiar avea dreptate! Acum, borsul a fost inlocuit de diverse prafuri cu gust acrisor. Totusi, nimic nu se compara cu o ciorba cu bors acru! Pregateste alaturi de noi un bors de casa!


Nicio ciorba fara bors acru!

bors de casa Ingrediente pentru bors acru:

1 kg de tarate

3 l de apa calda

2 felii de paine (daca se poate neagra)

3 fire de leustean

sare

Cum faci un bors de casa?

Taratele de grau se pun intr-un borcan mare. Peste se pune apa calda (nu fierbinte) si se lasa la racit 15 minute. Acum e timpul sa pui sare, painea (e bine sa nu fie proaspata) si leusteanul tocat. Borcanul se acopera cu o farfurie si se lasa la caldura 3 zile. Dupa 3 zile borsul este acru. Acum trebuie sa il strecori si sa-l pastrezi in sticle la rece. Taratele ramase (husti) nu se arunca pentru ca pot fi folosite la prepararea unui alt bors.

bors acru

Intotdeauna ti-au placut ciorbele acrite cu bors de casa! Acum e foarte usor sa ai mereu bors acru proaspat si foarte sanatos!

Sursa foto: nikohomeblog.com

                blog.bucataras.ro

                caminulmeu.blogspot.com

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1.7 (176)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    maria (anonim)
    20 octombrie 2010 16:04

    nu se pune sare in bors !!!......eu prepar bors pt.vanzare si am maresucces cu el......folosesc numai huste , tarate de grau, malai, leusteansi frunze de visin.painea pusa in bors ii schimba gustul.....dupa cateva zile miroase astricat.

    Cauta un furnizor in zona ta

    LIKE si intra in universul divelor!