Bors de sfecla: o reteta de post usoara

Bors de sfecla: o reteta de post usoara
Roxana Gheorghe
Miercuri, 03.03.2010

Cuprins

Ati preparat vreodata un bors de sfecla? In partea de Est a Romaniei, acest bors este foarte recunoscut si consumat. Daca vreti sa invatati sa il preparati eu va invit sa cititi reteta de mai jos.

Bors de sfecla

Ingrediente bors de sfecla:

  • ½ kg sfecla
  • morcov (200g)
  • patrunjel (200g)
  • ceapa (200g)
  • un cartof de marime mijlocie
  • 2 - 3 linguri untdelemn
  • bors
  • leustean
  • patrunjel
  • sare
 bors de sfecla

Mod de preparare:

Razuim zarzavatul si ceapa si le calim in untdelemn 2 minute. Pe urma, adaugam 1 ½ litri apa fierbinte si le lasam la fiert 30 de minute. Adaugam sfecla care a fost rasa prin razatoarea cu gauri mari, cartoful taiat in cubulete si le lasam la fiert pana ce se inmoaie toate. Dupa ce am observat ca s-au inmuiat, adaugam borsul, completand lichidul ca sa nu fie ciorba prea deasa. Potrivim gustul cu sare si lasam sa mai fiarba cateva clocote. La sfarsit, adaugam frunzele pentru aroma. Borsul nu se drege. Il putem servi si rece.

Acest bors de sfecla se prepara usor, repede si este foarte parfumat.

Pofta buna!

Vezi si
Cele mai bune rețete de fursecuri de casă
Cele mai bune rețete de fursecuri de casă
Andreea Baluteanu | Miercuri, 03.03.2010
Cum faci cel mai bun păstrăv la grătar
Cum faci cel mai bun păstrăv la grătar
Andreea Baluteanu | Miercuri, 03.03.2010
Macrou la cuptor cu lămâie: cea mai bună rețetă
Macrou la cuptor cu lămâie: cea mai bună rețetă
Raluca Margean | Miercuri, 03.03.2010
Articolul urmator »
Macrou marinat: rețeta ușoară și delicioasă
Macrou marinat: rețeta ușoară și delicioasă
Andreea Baluteanu | Miercuri, 19.06.2024
Incepe quiz
Cât de bine ştii să scrii?
Cât de bine ştii să scrii?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.2 (7)
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Somon la airfryer: 4 rețete pe care să le încerci
Raluca Margean | Sâmbătă, 17.08.2024
Olga Damaschin
26 noiembrie 2010 16:04

imi place

lyanna010 (anonim)
12 noiembrie 2010 18:06

Pentru asi pastra culoarea sfecla se fierbe separat in bors...care nu ii permite decolorarea.Fiarta odata cu legumele isi pierde culoarea.

Ne găsești pe