Bors de sfecla: o reteta de post usoara

Cuprins
Ati preparat vreodata un bors de sfecla? In partea de Est a Romaniei, acest bors este foarte recunoscut si consumat. Daca vreti sa invatati sa il preparati eu va invit sa cititi reteta de mai jos.
Bors de sfecla
Ingrediente bors de sfecla:
|
![]() |
Mod de preparare:
Razuim zarzavatul si ceapa si le calim in untdelemn 2 minute. Pe urma, adaugam 1 ½ litri apa fierbinte si le lasam la fiert 30 de minute. Adaugam sfecla care a fost rasa prin razatoarea cu gauri mari, cartoful taiat in cubulete si le lasam la fiert pana ce se inmoaie toate. Dupa ce am observat ca s-au inmuiat, adaugam borsul, completand lichidul ca sa nu fie ciorba prea deasa. Potrivim gustul cu sare si lasam sa mai fiarba cateva clocote. La sfarsit, adaugam frunzele pentru aroma. Borsul nu se drege. Il putem servi si rece.
Acest bors de sfecla se prepara usor, repede si este foarte parfumat.
Pofta buna!


