Rețete delicioase
Înapoi la

O ciorba de curcan care ar face-o invidioasa si pe Martha Stewart

O ciorba de curcan care ar face-o invidioasa si pe Martha Stewart

Edda Bild

Vei fi surprinsa cand vei descoperi ca ai la fel de mult talent culinar ca Martha Stewart sau ca bucataresele desavarsite, invitate ale lui Oprah! Vei cuceri lumea culinara cu aceasta ciorba de curcan si vei vedea ca este doar inceputul.

Bine, poate exagerez un pic... Dar stii cum se spune: o data ce ai invatat sa gatesti ciorba, esti bucatareasa cu "acte in regula"!

Ciorba de curcan

Ciorba curcan

Ingrediente:

- o frunza de dafin
- 3 morcovi taiati in cubulete
- 3 tulpini de telina cu frunze
- o jumatate de lingurita de cimbru uscat
- 2 linguri de patrunjel proaspat tocat
- 2 catei de usturoi zdrobiti
- 2 cepe taiate
- 4 ramurele de patrunjel
- 4 cani de curcan gatit (preferabil fiert sau preparat la cuptor) taiat in cubulete
- oase de curcan taiate in bucati
- 2 linguri de unt nesarat
- 2 linguri de ulei vegetal

Preparare:

1. Prepara baza: incalzeste uleiul intr-un vas adanc si incinge-l. Adauga jumatate din cepe, morcovi si telina. Acopera si gateste timp de 5 minute, amestecand din cand in cand. Adauga oasele de curcan si acopera cu apa cam cu 2-3 cm deasupra curcanului. Mareste flacara, da in clocot si indeparteaza spuma care se formeaza la suprafata.

2. Adauga patrunjelul, cimbrul, frunza de dafin, sarea si piperul dupa gust. Redu flacara si lasa sa fiarba la foc mic, neacoperit, timp de cel putin 2 ore si cel mult 4 ore. Adauga apa cat sa mentii mereu oasele acoperite. 

3. Dupa ce s-a gatit, filtreaza lichidul si pastreaza doar supa curata; arunca restul de ingrediente si lasa sa se raceasca complet.

4. Topeste untul intr-un vas adanc. Adauga ceapa, morcovii, telina si usturoiul ramas. Acopera si gateste timp de 6 minute, amestecand din cand in cand.

5. Adauga jumatate din baza de supa si patrunjelul si da in clocot.

6. Redu flacara si lasa sa fiarba la foc mic pana legumele se inmoaie - aproximativ o ora.

7.  Adauga curcanul taiat bucatele in ultimele 5 minute de preparare si asezoneaza cu sare si piper.

Ciorba curcan

Bucura-te de aceasta reteta de ciorba de curcan si de talentul proaspat-descoperit. Sper ca o astfel de idee aparent complicata iti va da mai mult curaj in creativitatea ta culinara!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1.6 (8)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.