Rețete delicioase
Înapoi la

Incearca ciorba greceasca de pasare

Incearca ciorba greceasca de pasare

Roxana Gheorghe

Bucataria greceasca are o paleta impresionanta de mancaruri. Este o tara care tine foarte mult cont de istorie si preia anumite retete din Turcia, Orientul Mijlociu si Balcani. Acestia prefera sa se hraneasca sanatos, mizand pe mancarea simpla si eleganta. Invata si tu acum sa gatesti o ciorba de pasare ca la ei.

Ingrediente pentru ciorba de pasare:

500 g carne de pasare cu os
morcov
patrunjel
telina
o ceapa
30 g orez
o lamaie
un galbenus
100 ml smantana
patrunjel
sare

Ciorba de pasare

Cum prepari ciorba greceasca de pasare?

Tai carnea in bucatele si le pui in 3 l apa rece, impreuna cu o lingurita rasa de sare. Lasi cratita 15 minute deoparte, ca sa treaca in apa cat mai multe substante hranitoare. Astfel, ciorba va capata un gust mai bun. Dupa cele 15 minute, pui oala pe foc. Cand clocoteste, adaugi zarzavatul si ceapa, pe care le-ai taiat in sferturi si lasi sa fiarba la foc mic, acoperite, pana cand sunt toate inmuiate bine, apoi se strecoara. Pui orezul, amestecand bine sa nu se lipeasca de fundul oalei si lasi sa se fiarba 20 de minute. Adaugi in supa carnea, fara zarzavaturi, si completezi pana la 2 l de apa, daca a scazut. Adaugi o lingurita cu varf de vegeta si lasi sa fiarba cateva clocote.


O iei, apoi, de pe foc, ii potrivesti gustul cu sare si zeama de lamaie (specificul ei) si o dregi cu galbenus si smantana. La sfarsit, pui patrunjelul taiat marunt, pentru aroma.

Ciorba de pasare

Acum esti gata sa mananci o ciorba de pasare ca in Grecia.

Articolul urmator
Orez lipicios: cum îl poți prepara
Orez lipicios: cum îl poți prepara
Ce pasare esti?
Incepe quiz
Ce pasare esti?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2 (25)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.
    Pepe Dorel
    9 mai 2010 10:10

    buna dupa cum am citit reteta trebuie sami iasa forte buna o sa va spun cand o termin