Ciorba de post taraneasca, cu legume

Cuprins
Ciorba de post taraneasca, cu
legume
este o reteta traditionala, care te va cuceri cu aroma ei. Acest preparat culinar
ofera culoare meniului de post datorita legumelor pe care le contine. In acelasi
timp, te incalzeste, iti da o stare de bine, ajuta digestia si contine multe
vitamine.
Aceasta ciorba de post se
prepara usor, deoarece ai la indemana toate ingredientele, iar legumele nu
necesita o atentie suplimentara.
Timp de pregatire: 20-30 de minute
Timp de gatire: 50-60 de minute
Timp total: o ora si jumatate (aproximativ)
Dificultatea retetei: redusa
Cantitate: 4-6 portii
Ingrediente pentru ciorba de post cu legume
2 cartofi mari
1 morcov
o ceapa
4-5 linguri de mazare
un sfert de varza alba (mica)
2-3 rosii sau cateva linguri de bulion
o radacina de patrunjel
2-3 linguri de ulei
sare si piper (dupa gust)
o legatura mica de frunze de patrunjel
pentru acrit se poate folosi otet, bors sau sare
de lamaie
Cum sa prepari ciorba de post
Se curata ceapa si se
taie solzisori, dupa care se pune in oala si se caleste putin in ulei.
Cartofii, morcovul si radacina de patrunjel se spala, se curata si se taie
cubulete. Se spala si varza, apoi se taie fideluta.
Peste ceapa se adauga
morcovul, radacina de patrunjel si putina apa, apoi se lasa la inabusit. Dupa cateva
minute se adauga 4-5 cani de apa si se pun la fiert cartofii si varza. Se
acopera vasul si se lasa la fiert, la foc mic. Daca folosesti mazare la
conserva, o poti adauga in oala spre sfarsit. Dupa ce au fiert legumele se
adauga si rosiile taiate sau bulionul, pentru a oferi o culoare placuta ciorbei de post. Se condimenteaza cu
sare si piper dupa gust. Se poate acri cu bors, otet sau cu sare de lamaie.
Dupa ce ai oprit focul, taie marunt patrunjelul si presara deasupra
ciorbei taranesti.
Nu trebuie sa-ti faci griji in privinta siluetei, deoarece ciorba de post taraneasca contine un numar mic de calorii, pe portie. Nu-ti ramane decat sa prepari aceasta reteta si sa te bucuri de savoarea ei.
Pofta buna!


