Racorestete-te pe timp de vara cu o ciorba radauteana

Cuprins
Cand canicula insista, trebuie sa facem in asa fel incat sa consumam multe lichide, in principal ciorbe. Diversifica meniul, patrunzand in toate regiunile tarii. Iata cum prepari o ciorba radauteana.
Ciorba radauteana
![]() |
Ingrediente:
- 1 kg pui
- 250 g morcov
- 250 g ceapa
- Pastarnac
- O capatana de usturoi
- 1 telina
- 1 ardei gras
- 4 oua
- ½ kg smantana
- Otet
- Piper
- Verdeata
Cum prepari ciorba radauteana?
Pui intr-o oala apa, puiul, ceapa, morcovul, pastarnacul si telina si o dai la foc mic.
Dupa ce au fiert legumele, le pasezi (pastrezi un morcov) iar carnea o tai bucatele si le adaugi pe toate in supa impreuna cu ardeiul taiat marunt, pentru un plus de culoare. Lasi sa dea in cateva clocote, dupa care potrivesti gustul de sare si piper.
Smantana o bati cu galbenusurile de la cele 4 oua, apoi adaugi treptat cate putina supa. Dai oala la o parte de pe foc si toni compozitia de maioneza, apoi o pui iar pe aragaz, la foc mic.
La sfarsit, pui usturoiul pisat, verdeata taiata fin si otet dupa gust.
![]() |
O sa vezi cat este de buna aceasta ciorba radauteana! Trebuie sa o incerci!


