Ce ai zice de o ciorba taraneasca de porc?

Ce ai zice de o ciorba taraneasca de porc?
Ana Maria Stroe
De Ana Maria Stroe
Miercuri, 24.03.2010

Daca iti este pofta de o ciorba cu adevarat gustoasa, trebuie sa incerci o ciorba taraneasca de porc. Ingredientele precum smantana, otetul, mujdeiul de usturoi aduc traditia romneasca pe masa ta. Incearca acum reteta noastra de ciorba din ciolane afumate de porc, pentru a te delecta cu un pranz de milioane.

Ciorba de porc ce urmeaza traditia

Pentru a prepara ciorba din ciolane afumate de porc asa cum este ea facuta pe plaiurile mioritice ai nevoie de:

1 kg ciolane afumate
2 ardei
1 ceapa rosie
1 legatura patrunjel
1 legatrua leustean
2-3 cartofi
2 morcovi
300 gr smantana
3 oua
2 l bors
Sare, piper

Ciolanele de porc se spala foarte bine si se portioneaza in functie de marimea dorita a bucatilor de carne. Carnea se pune la fiert intr-o oala incapatoare plina cu apa atat cat sa acopere carnea in totalitate. Morcovii, cartofii si ardeii trebuie sa fie curatate si tocate in cubulete mici. Dupa ce carnea a fiert foartea bine, se adauga zarzavatul care va fierbe in continuare cu carnea. Borsul poate fi adaugat pur si simplu, insa indicat ar fi sa fie dat in cateva clocote inainte. Nu este insa nicio problema daca adaugi borsul pur si simplu dupa ce te-ai asigurat ca atat carnea, cat si zarzavatul sunt foarte bine fierte. Dupa ce a fost adaugat borsul, ciorba trebuie lasata sa mai dea in cateva clocote. Intre timp, intr-un castronel separat se bate un ou si se amesteca cu smantana. Cu 3-4 minute inainte de a stinge focul pentru ciorba din ciolane afumate de porc, se adauga si amestecul de ou si smantana. La sfarsit, se presara patrunjelul si leusteanul tocate marunt.

Ciorba taraneasca de porc cu mujdei de usturoi

Ciorba taraneasca de porc se serveste foarte bine cu smantana, otet si piper. Pentru cei carora le place, ciorba din carne de porc afumata se serveste foarte bine cu mujdei de usturoi care este foarte usor de pregatit si care ofera mancarii un gust deosebit. Daca adaugi si niste crutoane langa ciorba din carne de porc, te vei bucura de o masa traditionala si cu adevarat gustoasa. 

Ciorba porc
Articolul urmator »
Ce să faci ca să nu-ți mai iasă sarmalele tari? Cele mai delicioase sarmale, după rețeta Ginei Bradea
Ce să faci ca să nu-ți mai iasă sarmalele tari? Cele mai delicioase sarmale, după rețeta Ginei Bradea
Anca Marcus | Marţi, 03.10.2023
Incepe quiz
Cat esti de pitipoanca?
Cat esti de pitipoanca?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2.2 (24)
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Idei de mic dejun tradițional românesc
Raluca Margean | Miercuri, 28.02.2024
Cum faci cel mai bun păstrăv la grătar
Andreea Baluteanu | Vineri, 05.07.2024

Ne găsești pe