Rețete delicioase
Înapoi la

Un compot de capsuni...ALTFEL!

Un compot de capsuni...ALTFEL!

Edda Bild

Sezonul cald e in floare! De ce nu te-ai rasfata cu un compot de capsuni...altfel? Capsuni si rubarba, combinatia clasica de vara, iti va revolutiona deserturile estivale! Nu este nimic neinteresant la acest compot: capsuni si o nota rascolitoare de rubarba pentru a profita la maxim de fructele de sezon!

Compot de capsuni

Compot de capsuni

Ingrediente:

- 750 g de capsuni
- 750 g de rubarba proaspata
- cam 3/4 cana de zahar
- 2 lingurite de amidon
- 1 bat de vanilie
- o lingurita de coaja rasa de portocale
- jumatate de lingurita de scortisoara macinata

Preparare:

1. Clateste si indeparteaza coditele capsunilor, taie-le in jumatati, pe lungime. Clateste bine si rubarba, curata si arunca ambele capete, apoi feliaza tulpinile in bucati de 1-2 cm lungime.

2. Intr-un vas adanc, amesteca cele 3/4 de cana de zahar si amidonul. Adauga capsunile si zdrobeste cu un dispozitiv pentru preparat piure, apoi taie batul de vanilie in 2 si pune jumatatile in vas. Adauga coaja de portocale, scortisoara si rubarba. Acopera si gateste la foc mediu, cam 15-20 de minute, amestecand din cand in cand, pana cand rubarba devine moale atunci cand o intepi. Gusta si mai adauga zahar daca este nevoie.

3. La final, indeparteaza betisoarele de vanilie. Compotul de capsuni este gata pentru a fi servit imediat sau pentru a fi pus la borcane pentru sezonul rece.

Un pic de inghetata sau poate cateva piscoturi si ai transformat banala reteta a bunicii intr-un desert demn de o super-femeie a secolului XXI!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1.3 (12)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.