Dulceata de ceapa - Garnitura ideala pentru friptura de rata

Dulceata de ceapa - Garnitura ideala pentru friptura de rata
Roxana Gheorghe
Joi, 08.04.2010

Cuprins

Aceasta dulceata este una mai speciala. Nu o vei putea folosi atunci cand vei avea pofta de ceva dulce, dar da foarte bine ca garnitura la o friptura mai mult sau mai putin sarata. Probabil nici voua nu va inspira incredere, asa cum nici mie nu mi-a inspirat pana cand nu am incercat-o. Iar dupa ce am incercat-o mi-am schimbat radical parerea. Este cea mai buna garnitura pe care am gustat-o vreodata. Trebuie sa incerci si tu aceasta dulceata de ceapa si sunt sigura ca o sa imi dai dreptate! Este nemaipomenita!

Dulceata de ceapa

Dulceata de ceapa

Ingrediente:

- 1 kg ceapa (alba sau rosie)
- 700 - 800 ml vin rosu
- 50 g zahar
- 2 linguri ulei
- O lingurita sare
- 2 foi dafin
- Coriandru macinat
- Otet


Mod de preparare:

Intr-o cratita pui uleiul si zaharul si amesteci pana cand se caramelizeaza.
Cureti cepele de coaja, le speli si le pui in cratita. Le rastogolesti prin zaharul caramelizat, astfel incat sa se prinda caramelul de ele. Adaugi vinul, sarea si foile de dafin.
Lasi sa fiarba la foc mic pana cand scade si se ingroasa sosul. Cand s-a ingrosat, adaugi otet dupa gust si lasi sa dea in clocot.

Cand a dat in clocot, stingi focul si pui dulceata in borcane.

Borcanele cu dulceata de ceapa se pot tine in frigider pana la 30 de zile. Incerca aceasta reteta si serveste-o cu friptura de rata.

Vezi si
Mâncarea japoneza: principii și beneficii
Mâncarea japoneza: principii și beneficii
Raluca Margean | Joi, 08.04.2010
Cum faci cel mai bun păstrăv la grătar
Cum faci cel mai bun păstrăv la grătar
Andreea Baluteanu | Joi, 08.04.2010
Articolul urmator »
Cea mai rapidă rețetă de sos de smântână cu mărar
Cea mai rapidă rețetă de sos de smântână cu mărar
Raluca Margean | Duminică, 25.08.2024
Incepe quiz
Ce parfum te caracterizeaza?
Ce parfum te caracterizeaza?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1.5 (20)
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Cușcuș: beneficii și idei de rețete
Raluca Margean | Duminică, 16.06.2024
Ghebe: beneficii și moduri de consum
Raluca Margean | Luni, 10.06.2024
Castane de apă: beneficii și mod de consum
Raluca Margean | Sâmbătă, 31.08.2024

Ne găsești pe