Rețete delicioase
Înapoi la

Dulceata de ceapa - Garnitura ideala pentru friptura de rata

Dulceata de ceapa - Garnitura ideala pentru friptura de rata

Roxana Gheorghe

Aceasta dulceata este una mai speciala. Nu o vei putea folosi atunci cand vei avea pofta de ceva dulce, dar da foarte bine ca garnitura la o friptura mai mult sau mai putin sarata. Probabil nici voua nu va inspira incredere, asa cum nici mie nu mi-a inspirat pana cand nu am incercat-o. Iar dupa ce am incercat-o mi-am schimbat radical parerea. Este cea mai buna garnitura pe care am gustat-o vreodata. Trebuie sa incerci si tu aceasta dulceata de ceapa si sunt sigura ca o sa imi dai dreptate! Este nemaipomenita!

Dulceata de ceapa

Dulceata de ceapa

Ingrediente:

- 1 kg ceapa (alba sau rosie)
- 700 - 800 ml vin rosu
- 50 g zahar
- 2 linguri ulei
- O lingurita sare
- 2 foi dafin
- Coriandru macinat
- Otet


Mod de preparare:

Intr-o cratita pui uleiul si zaharul si amesteci pana cand se caramelizeaza.
Cureti cepele de coaja, le speli si le pui in cratita. Le rastogolesti prin zaharul caramelizat, astfel incat sa se prinda caramelul de ele. Adaugi vinul, sarea si foile de dafin.
Lasi sa fiarba la foc mic pana cand scade si se ingroasa sosul. Cand s-a ingrosat, adaugi otet dupa gust si lasi sa dea in clocot.

Cand a dat in clocot, stingi focul si pui dulceata in borcane.

Borcanele cu dulceata de ceapa se pot tine in frigider pana la 30 de zile. Incerca aceasta reteta si serveste-o cu friptura de rata.

Articolul urmator
10 rețete rapide cu conopidă
10 rețete rapide cu conopidă
Ce parfum te caracterizeaza?
Incepe quiz
Ce parfum te caracterizeaza?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1.5 (20)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.