Dulceata de coacaze si alte 3 fructe rosii pentru o infuzie de spirit francez!

Cuprins
Trebuia sa arunc un ochi si in bucataria francezilor...si am gasit-o!!! Minunata "confiture de quatrefruits"...o usoara si savuroasa dulceata de coacaze, cirese, zmeura si capsuni care iti va opri respiratia si iti va incanta papilele gustative cu usoare arome de padure si de vara...
Dulceata de coacaze
Ingrediente:
- 750 g de coacaze fara codita si samburi
- 750 g de capsuni fara codita
- 750 g de zmeura fara codita
- 1 kg de cirese fara samburi
- 2.5 kg de zahar
Preparare:
Pune zaharul intr-un vas adanc impreuna cu 200 ml de apa pentru fiecare jumatate de kg de zahar.
Amesteca bine si fierbe la foc mic pana cand zaharul se dizolva. Creste flacara si fierbe siropul timp de 10 minute.
Adauga ciresele si da din nou in clocot, reducand apoi flacara si fierband la foc mic timp de 15 minute.
Adauga capsunile si da din nou in clocot, reducand apoi flacara si fierband la foc mic timp de 15 minute.
Adauga si coacazele, gatind timp de inca 5 minute si la final adauga zmeura, gatind timp de inca 10 minute.
Cand dulceata de coacaze atinge consistenta dorita, ia de pe foc si pune in borcane.
Arome diverse dar totusi atat de bine imbinate care transforma aceasta dulceata de coacaze intr-un deliciu rafinat, demn de restaurantele cochete ale Parisului!


