Amintiri din copilarie: Dulceata de dovleac!

Cuprins
Ai vazut cu siguranta la bunici in gradina sau pe camp dovleci portocalii. Cand eram mica speram ca din ei sa pot avea o caleasca precum avea Cenusareasa. Cand am crescut aveam sa aflu ca delicioasa dulceata pe care mi-o dadea bunica la micul dejun era facuta tocmai din acei dovleci. Prepara alaturi de mine o dulceata de dovleac.
Dulceata de dovleac - sanatoasa si aromata!
![]() |
Ingrediente necesare pentru dulceata de dovleac:
1 kg dovleac
3 portocale
5 linguri de coniac
1 kg de zahar
Cum se prepara dulceata de dovleac?
• Dovleacul se curata de coaja si se taie cat mai mic.
• Portocalele se taie si ele cubulete (eu le curat de coaja dar daca le vrei cu coaja spala-le foarte bine pentru ca pot fi toxice).
• Dovleacul si portocalele se pun intr-o cratita, se acopera cu zahar si se lasa la rece pentru minimum 3 ore.
• Dupa ce acestea si-au lasat zeama se pun la foc mic si se amesteca.
• Cand dulceata e aproape gata se adauga coniacul.
• Daca dulceata de dovleac s-a inchegat se pune fierbinte in borcane si se lasa la cald (invelita in paturi) pentru 48 de ore.
![]() |
Incearca acum aceasta dulceata de dovleac plina de aroma. Cu siguranta, vei multumi si cel mai pretentios membru al familiei!

