Rețete delicioase
Înapoi la

Fii indrazneata! Prepara dulceata de gogonele

Fii indrazneata! Prepara dulceata de gogonele

Alexandra Machitescu

Timp de gătire:
45-60 minute
Dificultate:
Rețete ușoare
Modalitate de preparare:
Fierbere
Fii indrazneata! Prepara dulceata de gogonele

Caracteristici

Cand te gandesti la ceva dulce, te gandesti fara sa vrei si la dulceata. Ce treaba au gogonele totusi cu reteta de dulceata? Vei vedea! Iata o reteta inedita dar plina de gust: dulceata de gogonele!

Prepara o dulceata de gogonele!

Dulceata de gogonele Ingrediente necesare pentru dulceata de gogonele:

1 kg gogonele
1 kg zahar
sucul de la o lamaie
un baton de scortisoara
100 gr nuca macinata

Pasul 1:
Spala gogonelele si taie-le bucatele. Curata-le bine de seminte si pune-le intr-un castron. Deasupra presara zaharul si toarna sucul de lamaie. Amesteca bine si acopera. Trebuie sa lasi la macerat minumum 4 ore (eu prefer sa le las peste noapte).

Pasul 2:
Toata compozitia din figider se pune intr-o oala si se lasa la fiert aproximativ 15 minute. Ai grija sa amesteci ca sa nu se lipeasca! Se pune inapoi in castron, se lasa la racit dupa care se pune iar la frigider pentru cateva ore (eu o las iar 12 ore).

Pasul 3:
Se pune iar la fiert la foc mic. Acum se pune si batonul de scortisoara si nuca macinata. Se amesteca bine si se lasa la foc sa scada cam 20 de minute.

Pasul 4:
Se pune fierbinte in borcane si se tine cateva zile la culcus (invelite in paturi). Dupa, se tine intr-un loc racoros.

Poate nu iti vine sa crezi dar dulceata de gogonele (li se mai spun patlagele sau rosii verzi) este preferata americanilor. Ei o mananca mai ales vara si o prefera foarte rece. Incearca si tu aceasta reteta si vei avea parte de un gust delicios!

Articolul urmator
Rețete inedite de Crăciun. Cum să faci biscuiți fragezi cu dulce de leche ca la „America Express”
Rețete inedite de Crăciun. Cum să faci biscuiți fragezi cu dulce de leche ca la „America Express”
Cat de indrazneata esti?
Incepe quiz
Cat de indrazneata esti?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.2 (19)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.
    geo1949ly (anonim)
    12 octombrie 2011 12:12

    grozava reteta dar...parca ii lipseste ceva