Dulceata de gogonele – Un desert inedit

Timp de gătire:
45-60 minute
Dificultate:
Rețete deosebite
Modalitate de preparare:
Fierbere
Dulceata de gogonele – Un desert inedit
Andreea Gluh, redactor
Joi, 19.09.2013

Cuprins

Caracteristici

Daca esti adepta retetelor speciale, exista cateva deserturi pe care le poti incerca in aceasta toamna. Unul dintre ele este dulceata de gogonele. Poate ca nu te-ai gandit niciodata pana acum ca aceste rosii verzi pot fi consumate si in alt mod decat ca muraturi. Afla si tu cum poti prepara aceasta delicatesa.



Sursa: saveur.com

Dulceata de pepene, dulceata de nuci verzi, dulceata de trandafiri sunt considerate trufandale. Dar ce zici de o dulceata preparata din gogonele? Daca vrei sa incerci un gust deosebit, inarmeaza-te cu ceva rabdare si cu cateva ingrediente si vei avea un raft de borcane pline cu acest preparat delicios.

Ingredientele necesare:

- un kilogram de gogonele;

- un litru de apa;

- un kilogram de zahar;

- o bucata de ghimbir cu lungimea de un centimetru;

- trei cuisoare;

- o jumatate de lingurita de scortisoara.

Cum se prepara dulceata de gogonele? 

Pentru a prepara aceasta dulceata, mai intai trebuie sa cureti gogonelele. Dupa ce le tai in felii, indeparteaza-le semintele si pune-le intr-un bol impreuna cu o jumatate de kilogram de zahar. Lasa-le asa peste noapte, fara a le amesteca sau a adauga alte ingrediente. A doua zi trebuie sa le pui la fiert intr- un litru de apa, adaugand restul cantitatii de zahar, ghimbirul, cuisoarele si scortisoara. Lasa-le sa fiarba la foc mic pana cand compozitia se ingroasa. Cand dulceata este gata, pune-o la pastrare in borcane inchise ermetic, insa nu inainte de a indeparta din ea ghimbirul si cuisoarele.

Dulceata de gogonele este o delicatesa de care cu siguranta se vor bucura atat membrii familiei tale, cat si musafirii. Poti consuma acest preparat ca atare sau il poti folosi ca umplutura pentru diverse prajituri.

 

Vezi si
Cea mai bună rețetă de sos caramel
Cea mai bună rețetă de sos caramel
Raluca Margean | Joi, 19.09.2013
Ciocolata albă: 3 motive să o alegi
Ciocolata albă: 3 motive să o alegi
Raluca Margean | Joi, 19.09.2013
Cele mai bune rețete de fursecuri de casă
Cele mai bune rețete de fursecuri de casă
Andreea Baluteanu | Joi, 19.09.2013
Articolul urmator »
Castane de apă: beneficii și mod de consum
Castane de apă: beneficii și mod de consum
Raluca Margean | Sâmbătă, 31.08.2024
Incepe quiz
În ce desert te vei reîncarna
În ce desert te vei reîncarna

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2.9 (24)
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Cele mai bune condimente pentru pui
Raluca Margean | Sâmbătă, 24.08.2024

Ne găsești pe