Daca esti adepta retetelor speciale, exista cateva deserturi pe care le poti incerca in aceasta toamna. Unul dintre ele este dulceata de gogonele. Poate ca nu te-ai gandit niciodata pana acum ca aceste rosii verzi pot fi consumate si in alt mod decat ca muraturi. Afla si tu cum poti prepara aceasta delicatesa.
Sursa: saveur.com
Dulceata de pepene, dulceata de nuci verzi, dulceata de trandafiri sunt considerate trufandale. Dar ce zici de o dulceata preparata din gogonele? Daca vrei sa incerci un gust deosebit, inarmeaza-te cu ceva rabdare si cu cateva ingrediente si vei avea un raft de borcane pline cu acest preparat delicios.
Ingredientele necesare:
- un kilogram de gogonele;
- un litru de apa;
- un kilogram de zahar;
- o bucata de ghimbir cu lungimea de un centimetru;
- trei cuisoare;
- o jumatate de lingurita de scortisoara.
Cum se prepara dulceata de gogonele?
Pentru a prepara aceasta dulceata, mai intai trebuie sa cureti gogonelele. Dupa ce le tai in felii, indeparteaza-le semintele si pune-le intr-un bol impreuna cu o jumatate de kilogram de zahar. Lasa-le asa peste noapte, fara a le amesteca sau a adauga alte ingrediente. A doua zi trebuie sa le pui la fiert intr- un litru de apa, adaugand restul cantitatii de zahar, ghimbirul, cuisoarele si scortisoara. Lasa-le sa fiarba la foc mic pana cand compozitia se ingroasa. Cand dulceata este gata, pune-o la pastrare in borcane inchise ermetic, insa nu inainte de a indeparta din ea ghimbirul si cuisoarele.
Dulceata de gogonele este o delicatesa de care cu siguranta se vor bucura atat membrii familiei tale, cat si musafirii. Poti consuma acest preparat ca atare sau il poti folosi ca umplutura pentru diverse prajituri.