Nu e o banala dulceata de macese, ci un rasfat inedit!

Nu e o banala dulceata de macese, ci un rasfat inedit!
Edda Bild
Luni, 03.05.2010

Cuprins

Dulceata de macese este cu siguranta una dintre preferatele mele! "Dar tie iti plac cam toate dulciurile si dulceturile..." Asa e! Cum sa nu fii macar un pic dependent de aroma simpla a acestei retete de dulceata de macese? Nimic complicat...doar macese!

Dulceata de macese

Dulceata de macese

Ingrediente:

500 g de macese
500 g de zahar
250 ml de apa

Preparare:

Curata macesele, spala-le si apoi taie-le in jumatati. Indeparteaza semintele si clateste-le din nou.

Pune macesele la foc si toarna apa pana cand sunt acoperite complet. Lasa sa fiarba la foc mic timp de 50-60 de minute si apoi zdrobeste-le cu o furculita pentru a face o pasta. Adauga zaharul si lasa sa mai fiarba pana obtii consistenta dorita. Si dulceata de macese este gata pentru a fi servita sau pusa in borcane!

Simplitatea e mereu cheia unei retete deosebite! De aceea, o reteta usoara de dulceata de macese iti ofera un desert pur, deloc complicat dar totusi suav si sofisticat! Cam multe calitati pentru o simpla dulceata de macese...

Vezi si
Cele mai bune condimente pentru pui
Cele mai bune condimente pentru pui
Raluca Margean | Luni, 03.05.2010
Cele mai bune rețete cu flori de salcâm
Cele mai bune rețete cu flori de salcâm
Raluca Margean | Luni, 03.05.2010
Articolul urmator »
Castane de apă: beneficii și mod de consum
Castane de apă: beneficii și mod de consum
Raluca Margean | Sâmbătă, 31.08.2024
Incepe quiz
Ciudată sau normală? În ce categorie te încadrezi
Ciudată sau normală? În ce categorie te încadrezi

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1.5 (180)
insiropatul (anonim)
26 septembrie 2013 20:08

Macesele se pun intregi la fiert si apoi se pasireaza sau centrifugheaza pentru a obtine pasta. Asa cu ai prezentat nu vei scapa niciodata de puful din interior. Si zaharul e prea mult.

ioana (anonim)
27 septembrie 2012 02:02

vreau sa o fac

Ne găsești pe