Rețete delicioase
Înapoi la

Invata sa prepari o dulceata de nuci uscate

Invata sa prepari o dulceata de nuci uscate

Roxana Gheorghe

Nu ai mai auzit de dulceata de nuci uscate ci doar de nuci verzi? Iti ofer o reteta delicioasa de dulceata de nuci, pe care o poti pregati in orice sezon, atata timp cat timp dispui de nuci in gospodaria ta.


Ingrediente dulceata nuci:

Dulceata de nuci - o farfurie de nuci (nu adanca)
- 1 kg zahar
- 2 pahare de apa
- o lamaie
- un baton de scortisoara

Cum prepari dulceata de nuci uscate?

In primul rand, pui miejii de nuca (intregi) intr-o strecuratoare si torni apa clocotita peste ei. Dupa ce s-au oparit, ii lasi sa se scurga bine.

Dulceata nuci


Intr-o craticioara faci siropul. Torni cele doua pahare de apa si o pui pe foc. In apa pui 1 kg de zahar si batonul de scortisoara si amesteci pana se dizolva tot zaharul. Dupa ce siropul s-a legat, pui zeama de la lamaia pe care ai stors-o. Amesteci putin. In acest sirop adaugi miejii de nuca bine scursi si ii lasi la foc pana se leaga siropul, dar nu prea mult pentru ca se caramelizeaza zaharul.

Iei cratita de pe foc si incerci dulceata. Daca ai ridicat lingura din sirop si au cazut deodata 3 picaturi, de pe latul ei, inseamna ca dulceata este gata.

Pui dulceata in borcane (fierbinte), iar dupa ce se formeaza o crusta la suprafata legi borcanele.

Incearca minunata dulceata de nuci uscate si o sa vezi ca te va cuceri gustul ei.

Articolul urmator
Bună de te lingi pe degete! Învață să faci cea mai bună tocăniță de toamnă, după rețeta lui chef Sorin Bontea
Bună de te lingi pe degete! Învață să faci cea mai bună tocăniță de toamnă, după rețeta lui chef Sorin Bontea
Cat de mult te subestimezi?
Incepe quiz
Cat de mult te subestimezi?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2.4 (22)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.
    oana (anonim)
    3 ianuarie 2011 21:09

    fierbe de o ora si tot nu se leaga ce sa fac

    magdalena (anonim)
    12 august 2010 14:02

    am fåcut dulceata de nuci uscate dar cind am dat-o deoparte sa zaharisit toatå. Ce trebuie så fac så isi revinå din nou??