Rețete delicioase
Înapoi la

Imbogateste-ti camara cu o delicioasa dulceata de gutui

Imbogateste-ti camara cu o delicioasa dulceata de gutui

Ana Maria Stroe

Timp de gătire:
Peste 60 minute
Dificultate:
Rețete ușoare
Modalitate de preparare:
Fierbere
Imbogateste-ti camara cu o delicioasa dulceata de gutui

Caracteristici

Orice gospodina stie ca niciodata nu poate avea prea multe dulceturi. Si de ce sa te multumesti cu niste dulceturi din comert cand te poti asigura ca ceea ce mananci este si sanatos si gustos? Invata sa prepari dulceata de gutui cu vanilie, pentru a adauga o conserva noua in camara ta bogata.

Dulceata de gutui in numai cateva minute

Gutuile nu sunt cele mai dulci fructe, de aceea, de aceasta data, cantitatea de zahar raportata la cea de gutui va fi mai mare. Iata deci ingredientele pentru dulceata noastra de gutui:

600 gr gutui
1 kg zahar
400 ml apa
Zeama de la doua lamai stoarse
Un baton de vanilie/ esenta de vanilie
2 plicuri intaritor

Gutuile trebuie spalate foarte bine pentru a inaltura in totalitate puful. Curata-le apoi de seminte, codite si coaja si da-le prin razatoarea mare. Este important sa nu tii gutuile in apa deoarece se oxideaza foarte repede. La fel de important, din acelasi motiv, este bines a te misti cat de repede se poate pentru a nu apuca sa se oxideze. Daca ai scos cotorul cu totul poti rade restul gutuii in totalitate. Daca nu, te vei opri atunci cand dai de partea mai tare care formeaza cuibul semintelor.

Dulceata gutui

Aroma de vanilie pentru dulceata din gutui

Intre timp, pe foc vei pune apa la fiert cu zaharul, gelatina, zeama de lamaie si batonul de vanilie, pentru a se face zeama pentru dulceata ta din fructe de gutui.  Pana ce vei termina tu de ras gutuile, se va forma un sirop numai bun pentru dulceata din fructe de gutui. Gutuile rase se vor pune in siropul format si vor fi lasate sa fiarba odata cu sosul, pana cand se inmoaie. Vei observa ca, treptat, compozitia se va lega si va capata un aspect sticlos. Cand gutuile incep sa pluteasca, este semnalul ca trebuie sa iei cratita de pe foc. Toarna dulceata de gutui in borcane pe care le vei acoperi si le vei pune intr-o oala cu apa pe foc. Borcanele vor fierbe in apa cateva minute pentru a se vida si a impiedica dulceata sa faca floare. Lasa apoi dulceata sa se raceasca si depoziteaza borcanele intr-un loc racoros, cu capacul in jos.

Iata cat de usor poate fi sa iti imbogatesti camara cu inca o dulceata pe care o vei folosi, fara doar si poate, la multe dintre prajiturile tale. Nu ezita sa incerci aceasta reteta de dulceata de gutui si nu iti refuza o placere: aceea de a gusta o dulceata din fructe de gutui cu adevarat delicioasa.

Dulceata de gutui 
Articolul urmator
Pâine de hrișcă: 3 rețete sănătoase
Pâine de hrișcă: 3 rețete sănătoase

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2.2 (4)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.