Rețete delicioase
Înapoi la

Gem de caise - o comoara a camarii

Gem de caise - o comoara a camarii

Alexandra Machitescu

Timp de gătire:
45-60 minute
Dificultate:
Rețete ușoare
Modalitate de preparare:
Fierbere
Gem de caise - o comoara a camarii

Caracteristici

Ti-ar placea sa ai camara plina si nu stii cum sa faci gem? Iata cea mai usoara reteta de gem de caise. Dureaza ceva timp dar metoda de preparare este simpla si la indemana oricui.

Gem de caise - acum la indemana ta!

Gem de caise

Ingrediente pentru gem caise:

  • 3 kg caise
  • 1,5 kg zahar (daca se poate tos)
  • 1 lamaie

Metoda de preparare: 

  1. Curata caisele de samburi (le rupi pe jumatate) si de coaja (e bine sa le alegi mai coapte ca sa se curate usor). Intr-o oala inalta se pun fructele si se acopera cu zahar. Se lasa 2 ore pentru a-si lasa zeama.
  2. Dupa 2 ore se pune compozitia la foc mic si se fierbe. Amesteca mereu pentru a nu se lipi. Cand compozitia scade la jumatate, ia-o de pe foc si lasa-o deoparte pana a doua zi.
  3. Urmatoarea zi pui iar la fiert compozitia. Cand e gata se adauga lamaia si se mai lasa 10 minute pe foc. Se pune gemul in borcane si se pun capacele.

Bine de stiut!

  • Ne dam seama cand compozitia de gem de caise este gata daca punem la racit o lingurita de gem si acesta se intareste.
  • Gemul se fierbe de 2 ori pentru o conservare buna. Daca faceti asa nu mai aveti nevoie sa puneti conservant.
  • Dupa ce ai pus gemul in borcane, lasa borcanele cu capacul in jos. Fructele se vor aranja singure in borcane.

Spor la treaba!

Alte retete care te-ar putea interesa:

Compot de mandarine pentru toate sezoanele

 Dezlegare la peste? Gateste bors de peste moldovenesc

Drege-te cu ciorba de potroace!

Articolul urmator
Semințe de chia: rețete pe care să le încerci
Semințe de chia: rețete pe care să le încerci

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2.7 (104)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.