Indulceste-ti ziua cu un gem de coacaze rosii si negre

Gemul de coacaze nu pare a fi greu de preparat, insa atunci cand vrei sa faci un amestec de coacaze rosii si negre, este putin mai mult de munca. Noi iti propunem insa, o reteta de gem de coacaze deloc complicata , care nu necesita ingrediente sofisticate si care nu poate da gres. Iti poti imbogati camara acum cu inca un gem delicios.
Ingrediente:
1 kg coacaze rosii ½ kg coacaze negre ½ pahar de apa 1 kg zahar |
![]() |
Pune coacazele rosii intr-o cratita adanca si pune-o pe foc. Lasa-le pe foc pana incep sa apara aburi, presand usor coacazele pentru a isi lasa zeama. Cand majoritatea coacazelor au fost strivite si si-au lasat zeama, lucru care se va intampla dupa 4-5 minute, scoate coacazele din cratita si da-le o data printr-o masina de tocat pentru a se strivi bine. Nu stoarce coacazele de suc de tot pentru ca apoi se vor usca repede. Este bine ca fructele sa fie totusi putin umede. Cand dai fructele prin masina de tocat, alege o sita fina intrucat ele nu sunt fucte mari.
Pune coacazele negre in apa intr-o cratita si lasa-le pe foc pana ce incep sa iasa aburi iar fructele sunt complet topite. Ca si la cele rosii, trebuie sa presezu fructele pentru a isi lasa zeama. Cand sunt gata, scoate fructele ramase netopite si da-le prin masina de tocat, ca si pe cele rosii.
![]() |
Cele doua paste se combina si se adauga zaharul. Se pune iarasi pe foc, la foc mare de aceasta data si se lasa nu mai mult de 3 minute. Dupa aceasta gemul este gata de pus in borcane. Dupa ce l-ai depozitat in borcane, lasa-le sa se raceasca si pastreaza apoi borcanele cu capacul in jos, pentru a nu patrunde aer. Astfel gemul va tine mai mult. |
Incearca aceasta reteta rapida si economica de gem de coacaze negre si rosii. Dureaza foarte puti sa il prepari dupa cum vezi, dar va dura foarte mult timp pana cand te vei satura de el. Foloseste-l cu incredere la prajituri, dar il poti savura si pe o simpla felie de paine.


