Pentru ca este anotimpul pepenilor pe care in nici un caz nu trebuie sa ii ocolim pentru ca sunt extrem de sanatosi si parfumati, astazi va propun o reteta de gem cu brandy si samburi de pin.
Ingrediente:
1 kg pulpa de pepene galben
500- 55o gr zahar
3 linguri brandy
1 lamaie
100 gr samburi pin
Taiem pepenele pe lungime.
Ii curatam samburii si apoi taiem pulpa in bucatele mici.
Amestecam pulpa cu sucul unei lamai mari (ca sa isi pastreze culoarea), cu zaharul si 3 linguri de brandy.
Lasam sa se odihneasca 3-4 ore pana ce pepenele isi lasa tot sucul.
Punem gemul pe foc mic pentru 50-60 minute. Avem grija sa luam cu o lingura spuma formata la suprafata.
Dupa 50 minute, luam cu o lingura putin gem si il picuram pe o farfurie. Daca picatura ramane teapana pe farfurie este gata, daca in schimb isi pierde forma atunci mai lasam geamul sa fiarba.
Dupa ce este gata, bagam un mixer vertical in gem si il pasam foarte fin.
Il mai punem pe foc mic pentru 5-10 minute avand grija sa amestecam des ca sa nu se prinda.
Stingem focul, il lasam sa se raceasca putin, adaugam samburii de pin, amestecam bine si cat este cald inca il punem in borcane.
Mie mi-a iesit un borcan de 400 grame asa ca nu l-am mai sterilizat pentru ca se va termina cam intr-o saptamana dar daca doresti sa ai acest gem pentru o perioada mai lunga trebuie neaparat sa sterilizezi borcanele.
O reteta de gem delicioasa si de sezon. Trebuie sa o incerci!
Aceasta reteta ti-a fost oferita de http://adamache-laura.blogspot.com/