Gem de macese doi in unu: Desert si garnitura

Cuprins
Ce imi plac mie retetele pe care pot sa le folosesc in mai multe feluri. Nu credeai ca poti folosi un gem si dimineata pe paine si la pranz ca sos pentru friptura? Inseamna ca nu ai incercat gemul de macese. Iata cat de usor poti prepara acest gem.
Gem de macese
![]() |
Ingrediente:
- 3kg macese
- 1 kg zahar
- 250 g apa
Mod de preparare:
Speli macesele astfel incat sa nu mai aiba puf, apoi le pui la fiert pana se inmoaie bine. Dupa ce s-au fiert, le freci de o sita, pastrand doar pasta ce se formeaza si ce ramane in sita arunci. Dupa aceea le mai treci odata printr-o sita deasa.
Pui intr-o oala apa si zaharul. Cand s-a legat siropul pui si pasta de macese si lasi pana cand se leaga foarte bine, precum mierea.
![]() |
Torni gemul de macese in borcane, pui capacele si il depozitezi in camara.


