De fiecare data cand ma gadesc la prune, imi vin in minte mistere politiste...fireste, ce legatura are asta cu bucataria? Ei bine, in mica mea lume culinara, fiecare reteta are o poveste...si acest gem de prune, cu minunatele lui fructe, imi aminteste de un...deliciu cu premeditare!
Gem de prune
Ingrediente:
- 1 kg de prune coapte
- 900 g de zahar
- zeama de la o lamaie
Preparare:
Spala prunele si sterge-le cu un prosop de hartie, asigurandu-te ca indepartezi substanta alba, similara rasinei, cu care pot fi acoperite. Scoate-le samburii, taie-le in jumatati si pune-le intr-un bol cu zahar si zeama de lamaie. Amesteca bine si pune bolul intr-un loc rece, peste noapte.
A doua zi, pune fructele intr-un vas adanc si gateste timp de 20 de minute, amestecand din cand in cand si indepartand spuma cu o sita de lemn sau cu o lingura.
Intre timp, incalzeste cuptorul la 120 C si pune inauntru borcanele si capacele timp de 10 minute.
Cand timpul s-a scurs, umple borcanele fierbinti, insurubeaza capacele si lasa sa se raceasca!
Clisee sau nu, inchipuie-ti acest gem de prune ca arma unei tinere care vrea sa-si ucida rivala cu o picatura de otrava in mancarea sa preferata de mic dejun...sau dovada de dragoste a unui tanar neindemanatic...orice te face sa zambesti ii va face si pe cei care vor gusta acest gem de prune sa-si lase imaginatia sa zboare!