Deliciu cu premeditare: un gem de prune...criminal!

Deliciu cu premeditare: un gem de prune...criminal!
Edda Bild
Luni, 03.05.2010

Cuprins

De fiecare data cand ma gadesc la prune, imi vin in minte mistere politiste...fireste, ce legatura are asta cu bucataria? Ei bine, in mica mea lume culinara, fiecare reteta are o poveste...si acest gem de prune, cu minunatele lui fructe, imi aminteste de un...deliciu cu premeditare!

Gem de prune

Gem de prune

Ingrediente:

- 1 kg de prune coapte
- 900 g de zahar
- zeama de la o lamaie

Preparare:

Spala prunele si sterge-le cu un prosop de hartie, asigurandu-te ca indepartezi substanta alba, similara rasinei, cu care pot fi acoperite. Scoate-le samburii, taie-le in jumatati si pune-le intr-un bol cu zahar si zeama de lamaie. Amesteca bine si pune bolul intr-un loc rece, peste noapte.

A doua zi, pune fructele intr-un vas adanc si gateste timp de 20 de minute, amestecand din cand in cand si indepartand spuma cu o sita de lemn sau cu o lingura.

Intre timp, incalzeste cuptorul la 120 C si pune inauntru borcanele si capacele timp de 10 minute.

Cand timpul s-a scurs, umple borcanele fierbinti, insurubeaza capacele si lasa sa se raceasca!

Clisee sau nu, inchipuie-ti acest gem de prune ca arma unei tinere care vrea sa-si ucida rivala cu o picatura de otrava in mancarea sa preferata de mic dejun...sau dovada de dragoste a unui tanar neindemanatic...orice te face sa zambesti ii va face si pe cei care vor gusta acest gem de prune sa-si lase imaginatia sa zboare!

Vezi si
Ciocolata albă: 3 motive să o alegi
Ciocolata albă: 3 motive să o alegi
Raluca Margean | Luni, 03.05.2010
Cea mai bună rețetă de sos caramel
Cea mai bună rețetă de sos caramel
Raluca Margean | Luni, 03.05.2010
Articolul urmator »
Cele mai bune rețete de fursecuri de casă
Cele mai bune rețete de fursecuri de casă
Andreea Baluteanu | Vineri, 12.07.2024

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1.3 (27)

Ne găsești pe