Prepara gem de visine cu coniac

Prepara gem de visine cu coniac
Alexandra Machitescu
Joi, 01.04.2010

Cuprins

Iata o reteta de gem de visine plina de savoare! Incearca acum si da o aroma speciala gemurilor din camara ta!

Gem de visine plin de gust!

Gem visine

Ingrediente pentru gem visine:


1 kg de visine
o portocala
500 gr zahar
50 ml coniac

Cum prepari gem de visine cu coniac?

• Visinele se spala, se curata de codite si de samburi (cu aparat special sau cu un ac de siguranta).
• Portocala se curata de coaja si se taie cubulete.
• Fructele se pun intr-un castron si se amesteca cu zahar. Se lasa la rece cateva ore (minim 2).
• Fructele se pun la fiert la foc mic si se amesteca. Cand gemul s-a legat se ia de pe foc.
• Acum se adauga coniacul si se amesteca bine.
• Gemul fierbinte se pune in borcane care se inchid bine. Acestea se pun la culcus in paturi pentru 48 de ore.

Gem de visine

Pregateste-te pentru iarna si bucura-te de camara ta plina de gemuri! Gateste acum gem de visine cu coniac si vei avea parte de gustul aromat al acestui preparat!

Vezi si
Cum faci cel mai bun păstrăv la grătar
Cum faci cel mai bun păstrăv la grătar
Andreea Baluteanu | Joi, 01.04.2010
Mâncarea japoneza: principii și beneficii
Mâncarea japoneza: principii și beneficii
Raluca Margean | Joi, 01.04.2010
Articolul urmator »
Știucă la cuptor: 3 moduri în care o poți prepara
Știucă la cuptor: 3 moduri în care o poți prepara
Raluca Margean | Marţi, 08.10.2024

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1.9 (55)
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Macrou marinat: rețeta ușoară și delicioasă
Andreea Baluteanu | Miercuri, 19.06.2024
10 ceaiuri răcoritoare perfecte pentru vară
Raluca Margean | Duminică, 25.08.2024
Maioneză la blender: cea mai rapidă rețetă
Raluca Margean | Luni, 24.06.2024

Ne găsești pe