Rețete delicioase
Adevarata Stare de Bine
Nu Skin
YOUNG&BEAUTIFUL

Nelipsita din camara ta: zacusca de ciuperci

Miercuri, 14.04.2010
de Ana Maria Stroe

Mi-am amintit acum de una dintre conservele mele preferate pe care bunica le avea mereu in camara: zacusca cu ciuperci. De aceea m-am gandit sa impart cu tine una dintre cele mai simple retete de zacusca de ciuperci pe care le cunosc. Sa trecem la treaba.

Zacusca de ciuperci economica

Pentru ca este atat de buna trebuie sa fie si foarte usor de preparat. Si ca sa fie o mancare perfecta, nici de prea multe ingredient nu ai nevoie. Cum sa nu iti placa? Iata deci, ce iti trebuie pentru a prepara zacusca de ciuperci:

500
250 gr kg ardei gras
1 l suc de rosii
100 ml ulei
4 cepe mari
3 conserve ciuperci
Foi de dafin
Sare, piper boabe

Partea cu vinetele puse pe plita si coapte este cea mai dificila si cea mai lunga. Nu neaparat pentru ca ar fi o munca acerba, ci doar pentru ca se va face foarte cald in bucataria ta. Plus ca fumul de la vinete nu este tocmai prielnic pentru varul alb de pe pereti. De aceea eu prefer sa coc mai multe vinete iarna si sa le tin la congelator. De fiecare data cand am nevoie, nu trebuie decat sa scot o punga de vinete si sa o las la dezghetat.

Asadar, vinetele si ardeii se coc pe plita. Dupa ce le-ai copt. Curata-le de coaja si pune-le intr-un vas pentru a se scurge. Acum ai doua variante. Odata scurse vinetele si ardeii poti fie sa le dai prin masina de tocat, fie sa faci tu acest lucru cu tocatorul. Probabil ca variant cu masina de tocat este mai mult pe placul tau pentru ca implica mai putin efort.

Zacusca ciuperci

Zacusca din ciuperci pentru intreaga familie

Cand ai terminat de tocat vinetele si ardeii, este momentul sa te ocupi de ceapa. Aceasta se taie si ea marunt si se pune la calit intr-o tigaie cu ulei pana cand se topeste. Cum probabil vei folosi ciuperci din conserva, trebuie sa le scurgi foarte bine de zeama. De aceea, cat timp calesti ceapa, rastoarna ciupercile intr-o strecuratoare si lasa-le sa se scurga. Cand adaugi restul ingredientelor si al legumelor peste ceapa, poti adauga si ciupercile. Ai grija insa! Nu arunca zeama de la ciuperci deoarece se poate ca zacusca ta din ciuperci sa nu aiba suficient suc in care sa fiarba. In acest caz, in loc sa completezi cu apa, vei complete cu zeama de la ciupercile din conserva. Dupa ce ai adaugat ciupercile, zacusca trebuie sa mai fiarba intre 40 si 50 de minute. Dupa ce ai oprit focul, rastoarna zacusca din ciuperci in borcane pe care le vei depozita cu capacul in jos, pentru a nu patrunde aerul. Astfel vei impiedica zacusca sa faca floare.

Dupa cum vezi este cat se poate de usor sa prepare zacusca din ciuperci si nu imi pot imagina ceva mai gustos pentru micul dejun decat cateva felii de paine cu zacusca. Incearca si tu aceasta reteta de zacusca de ciuperci si vei vedea ca va merita orice efort depus.

Zacusca de ciuperci  

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1.6 (35)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    Ai nevoie de un SFAT?

    Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

    întreabă

    LIKE si intra in universul divelor!