Bucura-te de o zacusca de legume delicioasa!

Cuprins
Ia-ti o pauza si gandeste-te la un gust de care iti e dor! Sa vedem...o felie de paine su zacusca e o idee. Incearca acum reteta noastra de zacusca de legume. Prepara aceasta reteta delicioasa si bucura-te de ea tot timpul anului.
Reteta savuroasa de zacusca de legume ca a bunicii!
![]() |
Ingrediente pentru zacusca de legume:
1 kg vinete
1 kg gogosari
1 kg capia
1 kg ardei gras
1 kg morcov
1 kg ceapa
500 ml ulei
sare
boabe de piper
1 borcan mic de bulion
Cum prepari zacusca de legume?
Pasul 1:
Vinetele, ardeiul gras, ardeiul capia si gogosarii se coc pe plita, in cuptor sau pe aragaz avand grija sa fie toate legumele bine rumenite. Se curata si se lasa la scurs peste noapte.
Pasul 2:
Ceapa si morcovul se pun la fiert in apa cu sare. Cand acestea sunt bine fierte se dau prin masina de tocat. La fel se procedeaza si cu gogosarii, ardeiul gras si ardeiul capia. Vinetele se bat ca pentru salata de vinete..
Pasul 3:
Intr-o oala mare se pune uleiul la incins. Se caleste ceapa si morcovul si se adauga restul legumelor. Peste se pune bulionul. Se condimenteaza cu boabe de piperul si sare, dupa gust. Se lasa la fiert pana scade un sfert din compozitie.
Pasul 4:
Zacusca fierbinte se pune in borcane. Se pun la culcus (intr-o patura sunt invelite toate borcanele si sunt lasate 2 zile).
Stim ca prepararea pare putin mai anevoioasa dar gustul merita pe deplin tot efortul si vei avea parte de o zacusca de legume delicioasa. Plus ca vei avea parte de ea oricand fara sa mai treci pe la supermarket dupa un borcan de zacusca fara gust!
Sursa foto: liligospodini.ning.com
adihadean.ro


