Incearca o uimitoare zacusca de vinete! Ce e mai delicios decat traditia?

Cuprins
Zacusca de vinete este un deliciu ideal pentru seri de toamna sau dimineti de iarna! Traditionala dar mereu actuala, reteta bunicii de zacusca: vinete, ceapa si multe alte arome tomnatice inveselesc orice gustare.
Clasica zacusca de vinete poate fi pregatita de orice neinitiata in ale bucatariei si, desi consuma mult timp si...multe borcane, pregateste-te pentru aprecierea degustatorilor!
Zacusca de vinete
Ingrediente pentru 10-12 borcane de zacusca de vinete:
- 4 kg de vinete proaspete
- 3 kg de ardei rosii
- 1 kg de ceapa
- 2 lingurite de sare (dupa gust)
- jumatate de lingurita de piper negru
- 2 cani de bulion
- 2 cani de ulei de masline (poti folosi si ulei vegetal)
Pregatire:
1. Coace vinetele si ardeii rosii pe flacara sau pe gratar pana cand coaja acestore se innegreste complet.
2. Curata pielita cat timp legumele sunt inca fierbinti. Cel mai usor sa scapi de acele mici bucatele de coaja enervanta este sa cureti legumele sub jetul de apa.
3. Zdrobeste fiecare dintre cele trei tipuri de legume separat cu blenderul. Si apoi pune fiecare tip de leguma in cate un bol.
4. Pune uleiul si ceapa intr-o oala mare.
5. Prajeste ceapa timp de 4 minute la foc mediu.
6. Adauga vinetele, ardeii rosii, sarea si piperul.
7. Gateste pana cand un strat subtire de ulei ramane la suprafata compozitiei.
8. Gusta si mai asezoneaza, daca e nevoie.
Pune amestecul in borcane sterilizate; pune etichete, joaca-te cu estetica. Important este sa scoti in valoare zacusca de vinete care iti va incanta papilele gustative.
Delicioasa pe o coaja proaspata de paine sau chiar ca topping pe orez pentru o masa vegetariana rapida, zacusca de vinete este excelenta in orice moment de impas culinar.


