Vrei sa gusti ceva foarte bun? Incearca zacusca de peste!

Vrei sa gusti ceva foarte bun? Incearca zacusca de peste!
Roxana Gheorghe
Miercuri, 14.04.2010

Cuprins

Un singur preparat ma multumeste dimineata si pe timp de vara si pe timp de iarna: zacusca de peste. Imi place sa pun din belsug zacusca pe paine si sa o savurez in timp ce ma uit la televizor. Mie deja mi s-a facut pofta, asa ca te invit si pe tine sa prepari o zacusca de peste foarte gustoasa, dupa reteta de mai jos.

Ingrediente zacusca peste:

  • 1 kg peste (peste mai gras)
  • 1 kg suc de rosii
  • 2 kg ardei
  • 1 kg morcovi
  • ½ l ulei
  • ardei iute
  • cimbru
  • busuioc
  • ienibahar
  • sare
  • piper
Zacusca peste

Mod de preparare zacusca de peste:

Coci ardeii si ii cureti. Pe urma, ii dai prin masina de tocat. Cand ai terminat cu ardeii, dai prin masina si morcovii si apoi ardeii.

Speli pestele si il cureti, apoi il pui la fiert pana da in clocot. Acum iti va fi mai usor sa cureti oasele de pe el. Dupa ce l-ai curatat de oase, il dai si pe el prin masina de tocat.

Zacusca de peste

Pui ulei intr-un tuci si il lasi sa se incinga. Adaugi ceapa si morvovii pe care le-ai tocat si dupa ce s-au prajit pui un pic de apa ca sa se inabuse. Deasupra torni sucul de rosii si ardeii, cateva foi de dafin, 1 ardei iute tocat fin si condimentele dupa gust.

Fierbi zacusca pana se ingroasa, adunand uleiul care se formeaza la suprafata si il pui in borcane cu un polonic, in cantitati egale.

Pui zacusca in borcane, iar pentru a se conserva mai bine poti pune in fiecare borcan, la suprafata, inca 2 mm de ulei. Inchizi borcanele si le fierbi la bain marine.

Delicioasa zacusca de peste o vei savura de fiecare data cand vei avea ocazia. Vei vedea!

Vezi si
Cum faci cel mai bun păstrăv la grătar
Cum faci cel mai bun păstrăv la grătar
Andreea Baluteanu | Miercuri, 14.04.2010
Cea mai bună cremă de vanilie cu unt
Cea mai bună cremă de vanilie cu unt
Andreea Baluteanu | Miercuri, 14.04.2010
Articolul urmator »
"Vă pupă mamaia!" Cel mai bun pandișpan cu prune, după rețeta bunicii Gherghina
"Vă pupă mamaia!" Cel mai bun pandișpan cu prune, după rețeta bunicii Gherghina
Ramona Jurubita | Joi, 07.11.2024
Incepe quiz
Vrei să știi cum va arăta viața ta peste 10 ani? Fă testul acesta și afli răspunsul în mai puțin de 1 minut!
Vrei să știi cum va arăta viața ta peste 10 ani? Fă testul acesta și afli răspunsul în mai puțin de 1 minut!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1.3 (51)
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Cele mai bune condimente pentru pui
Raluca Margean | Sâmbătă, 24.08.2024
Macrou marinat: rețeta ușoară și delicioasă
Andreea Baluteanu | Miercuri, 19.06.2024
Maioneză la blender: cea mai rapidă rețetă
Raluca Margean | Luni, 24.06.2024
sonia (anonim)
2 octombrie 2012 13:01

Nu ati mentionat cantitatea de ceapa necesara!

aurel (anonim)
11 august 2012 09:09

un singur lucru nu ne-ai spus.......in ce moment adaugi pestele la zacusca propiuzisa????????

ana (anonim)
3 februarie 2011 13:01

pestele nu il punem?

Ne găsești pe