Rețete delicioase
Înapoi la

Cornulete cu gem si nuca

Cornulete cu gem si nuca

Dani

Este cazul sa mai facem si ceva dulce. De 3 saptamani tot caut o reteta care sa-mi inspire incredere ca produsul final o sa fie unul bun. Iata ca am gasit-o. Cum? Era chiar sub nasul meu, in agenda de bucate "imprumutata" de la mama. In ea existau 3 retete de cornulete, dar cand am vazut ca una din ele este aproape identica cu reteta prezenta in cartea lui Horia Varlan, am zis ca ea e "aleasa". Chiar daca vi se va parea o reteta complexa si greu de facut sa stiti ca nu este deloc asa. Pentru cele 2 ore de munca veti obtine un desert de care veti fi foarte mandri.

Ingrediente:

1 kg faina
4 oua
Un pachet unt
1 cub drojdie
O cana (200 ml) de lapte
300-400 g gem fructe
1 cana nuci macinate
O lingura zahar
O esenta de rom
O lingurita otet
O lingurita sare
O lingura ulei

Mod de preparare:

-Intr-un castron, frecam cubul de drojdie cu o lingura de zahar pana se lichefiaza.

 

-Amestecam drojdia cu paharul de lapte caldut si o lingura de faina. Acoperim compozitia cu un prosop de bucatarie si o punem pentru 15 minute intr-un loc calduros. 

 

-Intre timp, topim untul si batem putin ouale. Intr-un vas mai mare cernem faina (pastram doua linguri de faina pentru mai tarziu) cu ajutorul unei site dese. Facem o gaura mai mare in mijloc, in care punem drojdia cu laptele, ouale, untul topit, lingurita de sare si cea de otet si esenta de rom. 

 

-Incepem sa incorporam incet faina de pe marginile "vulcanului" cu ajutorul unei linguri sau a unui cutit. La un moment dat va trebui sa incepeti sa framantati cu ajutorul mainilor pana se incorporeaza toata faina. La final veti obtine o coca elastica.
-Presarati deasupra putin din faina ramasa apoi acoperiti vasul cu doua prosoape de bucatarie; lasati coca la crescut pentru 1 ora intr-un loc cald si ferit de curenti. 

-Cat aluatul creste zdrobiti nucile (nu foarte marunt) si amestecati-le cu gemul de fructe. 

-Dupa ce a trecut un ceas, coca ar fi trebuit sa-si dubleze volumul.
-Pe o masa presarata cu faina ramasa intindeti jumatate de coca intr-o foaie de 2-3 mm. Taiati foaia in patrate de aproximativ 5 cm.

-In unul din colturile patratului puneti cate o jumatate de lingurita de gem cu nuci. Incepeti cu acelasi colt si rulati cornuletele. 

 

-Asezati cornuletele obtinute intr-o tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu putin ulei.

 

-Bagati in cuptorul incins, si lasati la foc mediu pana se rumenesc, aproximativ 20 min.

-Cand se racesc putin presarati zahar pudra deasupra lor.

Pofta mare!

Aceasta reteta ti-a fost oferita de buatarulamator.ro .

Articolul urmator
Rețeta de cozonac care se desface fâșii
Rețeta de cozonac care se desface fâșii
Ce fruct tropical esti?
Incepe quiz
Ce fruct tropical esti?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2.8 (11)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.
    Marie123
    22 iunie 2012 11:11

    Am citit in careta lui dr. menci reinvata sa gatesti (pe care am luat-o cu libertatea pentru femei retete) ca e mai bine sa inlocuim faina alba cu faina integrala de griu, sa folosim oua ecologice de tara, sa inlocuim untul normal cu unte de ghee (cu continut scazut de grasimi), zaharul trebuie inlocuit cu sucanat (suc de trestie integral deshidratat), pentru umplutura ar fi preferabil sa folosim magiun de prune fara adaos de zahar, iar nucile trebuie sparte cu putin timp inainte sa le folosim.