Cornulete vesele pentru Mos Craciun

Cornulete vesele pentru Mos Craciun
Laura Adamache
Miercuri, 16.12.2009

Astazi iti prezint o reteta pe care o poti avea pe masuta de Craciun. Este delicioasa si se prepara rapid. Cornuletele sunt atat de pufoase si aromate incat cu greu te opresti din mancat.

Culoarea rosie , data de alchermes care este un lichior special pentru pasticerie, le da pe langa aroma, o culoare vesela, rosu intens, culoarea Craciunului as spune eu.

Cornulete vesele 

Ingrediente 25 biscuiti:

225 gr faina
1 ou
60 gr unt
100 gr zahar
75 ml lapte caldut
amoniac 3 gr (o lingurita rasa)
esenta vanilie
un varf sare
alchermes
zahar pentru tavalit

Mixam  laptele caldut si untul la temperatura camerei pana se combina cat de cat. Nu va speriati daca va iesi o compozitie cu aspect nelegat pt ca asa trebuie sa iasa. Adaugam oul, esenta de vanilie, varful de sare si mai mixam cateva minute dupa care adaugam treptat faina amestecata cu amoniacul (e indicat sa cernem faina inainte de a o adauga pentru a obtine cornulete pufoase si aerisite). Compozitia rezultata va semana mult cu o crema, deci foarte moale. NU mai adaugati faina. Bagam aluatul la frigider pentru 1 ora. Dupa 1 ora, scoatem aluatul de la frigider si il rasturnam pe masa foarte bine infainata. Formam snururi din aluat pe care le taiem in bucatele de 5 cm. Le dam forma de potcoava sau cornulet.

Cornulete vesele
le bagam in cuptorul preincalzit la 220 grade pentru nu mai mult de 10 minute. Cornuletele trebuie sa ramana albe. Sa le asezati in tava mai distantate pentru ca vor creste mult. Le scoatem din cuptor si le lasam sa se raceasca complet dupa care le inmuiem in alchermes (doar partea de sus) si le dam prin zahar. Nu le inmuiem mult in lichior ci doar cateva secunde, ca la piscoturile pentru tiramisu. Cornulete veseleSunt incredibil de fragede si gustoase si tare frumusele. Pe masa de Craciun vor arata excelent. Cornulete vesele

Anticipez o intrebare pe care sigur o voi primi si anume cu ce puteti inlocui acest lichior in caz ca nu il gasiti? Eu zic ca se pot inmuia in orice tip de alcool va place. Nu ma pricep deloc la acest capitol dar sunt convinsa ca exista un alt lichior rosu in afara de alchermes. In ultima instanta, ii puteti inmuia in putin vin rosu sau daca nu puteti face un sirop din apa, zahar, coaja de portocala si apoi sa dati cornuletele prin zahar.

Iata sectiunea:

Cornulete vesele 

Pofta buna!


Aceasta reteta ti-a fost oferita de http://adamache-laura.blogspot.com/

Incepe quiz
Ce cadou iti va aduce Mos Craciun?
Ce cadou iti va aduce Mos Craciun?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.0 (97)
ralumin
6 martie 2010 17:05

arata super festive alta ideE???? CEVA MAI SPECIAL?

Bristenna (anonim)
27 decembrie 2009 11:11

si totusi...cele 100 g zahar trecute initial in reteta unde sunt (ca zaharul cu care se pudreaza e alta poveste)? Ca sa nu mai spun ca aluatul e departe de a fi moale cu cantitatile trecute mai sus. Iar o lingurita rasa de amoniac inseamna un pliculet, adica 7g!....Eu tocmai fac reteta si tare regret pentru ca voiam sa o duc intr-o vizita...

lady in red (anonim)
19 decembrie 2009 23:11

Arata bine, mie nu imi place gustul acela de lichior, mai bine cafea....

adelina (anonim)
19 decembrie 2009 22:10

arata absolut super si cred ca sunt foarte gustoase

mika (anonim)
19 decembrie 2009 10:10

arata foarte bine si cred ca sunt foarte gustoase.. le voi face si eu de craciun!

iulya (anonim)
18 decembrie 2009 12:12

Da,frumoase si cred k sunt si foarte gustoase.

melissa (anonim)
18 decembrie 2009 11:11

Arata super. Eu am o reteta similara, care include si nuca, pentru cele ce o agreaza.

justfashion
18 decembrie 2009 10:10

aiurea:-|..altceva??:D

Ne găsești pe