Rețete delicioase
Înapoi la

Cosulete de cartofi cu ciuperci champignon

Cosulete de cartofi cu ciuperci champignon

Laura Adamache

Ingrediente:

- 600 gr cartofi
- 500 gr ciuperci champignon
- 50 gr unt
- 25 gr parmezan
- 6 rosioare picante/3 linguri sos de rosii
- 4 galbenusuri
- 2 catei usturoi
- marar
- sare
- piper
- 50 gr cascaval sau emmental

Curatam cartofii, ii taiem cubulete si ii punem la fiert in apa cu sare. Din momentul in care apa incepe sa fiarba ii mai lasam 30 minute:

 

Intre timp preparam umplutura. Eu am avut ciuperci congelate asa ca le-am tocat congelate ca sa nu isi piarda sucul, daca aveti ciuperci proaspete le calim impreuna cu un pahar de apa. Ciupercile taiate in cubulete le punem la calit in 2 linguri de ulei impreuna cu usturoiul tocat marunt, rosioarele picante taiate si ele marunt, mararul, sarea si piperul.

 
Le lasam cam 15- 20 minute pana absorb aproape tot lichidul:

  

Le lasam sa se raceasca.
Cartofii fierti ii scurgem bine de apa si ii pasam.

  
Apoi ii bagam pentru 5 minute in cuptorul cald dar stins sa se usuce (aprindeti cuptorul la 180 grade pentru 10 minute in timp ce pasam cartofii dupa cre il stingem si bagm cartofii inauntru).

Trecem cartofii pe foc mic, adaugam untul si amestecam timp de 8 minute.

  

Stingem focul si adaugam 3 galbenusuri, parmezanul, sarea si piperul si amestecam.

  

Rezulta o crema potrivit de moale cat sa poata fi lucrata.

  

Punem intr-un spritz crema de cartofi si facem cerculete duble pe hartia de copt pe care am asezat-o in prealabil in tava si le ungem cu al patrulea galbenus amestecat cu un strop de lapte sau apa:

  

Bagam cosuletele pentru 25 minute in cuptorul preincalzit la 180 grade. Cand s-au rumenit putin la suprafata, scoatem tava si umplem cosuletele cu mixul de ciuperci iar deasupra presaram cubulete mici de cascaval:

  

Le mai bagam la cuptor vreo 10-15 minute pana se rumenesc bine.
Et voilà:

  

Si de aproape:

 

Umplutura poate varia in functie de dorintele fiecaruia. Sunt sublime si pufoase si ca aperitiv la vreo aniversare sunt ideale!!

Aceasta reteta ti-a fost oferita de http://adamache-laura.blogspot.com/

Alte subiecte care te-ar putea interesa:

Cartofi copti, in staniol, cu sos de iaurt
Somon cu crusta aromata
Escalop de porc si ciuperci


Subiecte de pe forum:

Preparate rapide, idei pentru criza de timp
Ce mai gatim?
Silueta viselor vs. mancatul rapid
Mai exista genul de "femeie la cratita"?

Articolul urmator
„Mâncarea puturosului" după rețeta Gabrielei Cristea, un preparat rapid și extrem de gustos. Nu o să îți vină să crezi de cât de puține ingrediente ai nevoie!
„Mâncarea puturosului" după rețeta Gabrielei Cristea, un preparat rapid și extrem de gustos. Nu o să îți vină să crezi de cât de puține ingrediente ai nevoie!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.2 (61)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.
    melissa (anonim)
    19 decembrie 2009 13:01

    Multa munca, dar arata super. Sigur o sa incerc!

    Tudor (anonim)
    17 noiembrie 2009 13:01

    Multumiri pentru reteta. Daca iese asa de buna cum si arata, sotia mea va fi foarte nemultumita... :)

    Raluca (anonim)
    13 noiembrie 2009 08:08

    Yumy yum... weekendul acesta voi incerca si eu reteta :D. Multumim pentru retetele excelente!