Rețete delicioase
Înapoi la

Cremă mascarpone făcută în casă. Rețeta pe care toate gospodinele trebuie să o știe

Cremă mascarpone făcută în casă. Rețeta pe care toate gospodinele trebuie să o știe

Redactor Alexa Galgau

Timp de gătire:
45-60 minute
Porții:
4-6 porții
Dificultate:
Rețete ușoare
Cremă mascarpone făcută în casă. Rețeta pe care toate gospodinele trebuie să o știe

Caracteristici

Crema mascarpone este un ingredient nelipsit din rețetele cu creme minunate de brânză și, deși suntem obișnuiți să o cumpărăm din magazine mereu, ea este mult mai ușor de făcut în casă decât ai crede. Făcută din doar două ingrediente, crema mascarpone homemade este la fel de savuroasă precum cea din comerț și nu durează decât 40 de minute să o prepari, așa că te încurajăm să o încerci și tu!

Iată cea mai simplă rețetă de cremă mascarpone!

Cremă mascarpone homemade

Fină și rafinată, crema mascarpone de casă este mult mai ieftină decât varianta pe care o cumperi din magazine și se face din doar două ingrediente simple. Prepar-o și tu dacă vrei să faci un tiramisu de casă cu adevărat gustos, cu care îi vei da gata pe toți!

Ingrediente:

  • 250 ml frișcă lichidă, cu 30% grăsime;
  • 1 linguriță și jumătate de zeamă de lămâie.

Mod de preparare:

  1. Toarnă frișca lichidă într-un castron de sticlă termorezistent și apoi pune-l într-o cratiță care conține apă până la nivelul frișcăi, pe foc mediu. Lasă apa să dea în clocot, până frișca ajunge la 90 de grade Celsius, chiar sub punctul de fierbere (folosește un termometru pentru dulciuri pentru a nu o ține mai mult decât trebuie pe foc, pentru că se poate brânzi). Amestecă încontinuu în ea până ajunge la temperatura dorită.

  2. Ține castronul în apă și toarnă zeama de lămâie, amestecând încontinuu până obții o cremă groasă, circa 5-10 minute. Crema trebuie să acopere lingura și să nu curgă de pe ea. Ia frișca de pe sursa de căldură și las-o să se răcească 20 de minute.

  3. Ia o bucată de tifon și pune în ea hârtie pentru filtru de cafea, ca să poți să faci crema foarte fină, și prinde tifonul de gura unui vas, apoi pune crema în el, ca să se scurgă zeama. După aceea, lasă crema la răcit complet și las-o la frigider. După 24 de ore, poți să scoți hârtia pentru filtru și să folosești crema în rețete, ca de obicei! Îți recomandăm să folosești cât mai repede crema și să nu o ții la frigider mai mult de câteva zile, pentru că nu are conservanți, precum variantele din comerț. Dacă vrei, o poți depozita la congelator, deși după dezghețare nu va mai fi la fel de fină.

Nu este deloc complicat să îți faci cremă mascarpone la tine acasă, iar singurul lucru la care trebuie să fii atentă este să nu lași frișca să dea în clocot. Ai fi crezut vreodată că poți să faci această cremă atât de ușor?

Încearcă două rețete delicioase pe bază de mascarpone: înghețata cu mascarpone și un tiramisu bun ca în Italia!

Articolul urmator
Prăjitura Kinder Bueno, desertul care te va cuceri
Prăjitura Kinder Bueno, desertul care te va cuceri
Ce fel de casa ti se potriveste?
Incepe quiz
Ce fel de casa ti se potriveste?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.6 (3)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.